Kinderen worden verwend in Landskouter

‘Vree wijs, met de paashaas op zoek naar paaseieren’

Daniël De Bruycker en zijn enthousiast team pakten op paaszaterdag 16 april uit met een schitterende paashappening. Er werd verzameld  in het Gemeenschapscentrum IJzeren Hekken in Landskouter. De legendarische keizer carnaval van Oosterzele en champetter destijds van de befaamde Landskouterse Ploegfeesten Daniël De Bruycker en zijn medewerkers waren in hun nopjes. Weer op zijn paasbest. 60 inschrijvingen. Tot grote voldoening mochten ze veel kinderen, hun ouders en sympathisanten begroeten. En de mama’s en de papa’s, grootouders zagen dat de kinderen zich goed amuseerden. Leuk om zien, die blije kindergezichtjes. Met de paashaas op zoek naar paaseieren.

Er vielen een massa paaseieren te rapen. Door het vrij warme weer (ongeveer 19 à 20 graden) werden de paaseieren vervangen door plastieken exemplaren, men had schrik dat de paaseieren door het warme weer gingen smelten. Het event ging door in de tuin van Guy Vekeman (dicht bij de kerk) waar een mooi parcours werd uitgestippeld. Het vinden van de paaseieren, de kinderen beleven dolle pret.  Ze zo zien hossen, mooi toch. Maar ook de organisatoren moeten hun bekwaamheid tonen, ze moeten de eieren verstoppen, met de bedoeling dat ze allemaal gevonden worden. De ouders en de kinderen hebben het initiatief van Daniël en zijn team ten zeerste geapprecieerd. Ze hebben zich afgesloofd om van de paaseierenhappening iets heel speciaals te maken. De kinderen vonden het leuk en ‘vree’ wijs en keitof als ze met de reusachtige paashaas oog in oog kwamen te staan. De liefde van de kinderen voor de eitjes bleek groot. De paashaas vervulde zijn taak met verve. En uiteraard was het heel gezellig in het GC IJzeren Hekken. Overheerlijke pannenkoeken, geurende koffies, (streek)bieren, wijnen, frisdranken,…zorgden voor veel gezellige momenten in GC IJzeren Hekken. En dat allemaal voor een zacht prijsje.

Goed doel.
De opbrengst gaat integraal naar een goed doel. ‘De bewoners van de WZC’s hebben zware tijden achter de rug. Ze verdienen het ook om eens lekker uit de bol te gaan. We willen hen een aangename tijd en animatie bezorgen’, klinkt het overtuigend bij Daniël en zijn team. De waardering voor het mooi initiatief sprak boekdelen en wordt beschouwd als een steun in de rug om de paashappening ten voordele van een goed doel onverdroten voort te zetten. Het typische ‘Landskouter – gevoel’ kwam nog maar eens naar boven. Daniël en zijn medewerkers toonden nog maar eens hun groot sociaal engagement.
En de winnaars zijn

Traditiegetrouw werd er tijdens de paashappening een tombola (Schat het juiste gewicht) georganiseerd. De kip, ei en paashaas wogen samen 3,672 kg. De eerste prijs (kip) werd gewonnen door Didier Duytschaever. Kim Ophelvens won het ei (2 de prijs)  en de derde prijs (paashaas) werd in de wacht gesleept door Max Bottermans. Er was een gelijke stand, de schiftingsvraag was finaal beslissend. Daniël en Hans wegen samen 178 kg. Daniël en zijn team danken van harte alle deelnemers aan de tombola en de vele aanwezigen op de paashappening.  (mvdv, foto’s ddl)