Leerlingen van het zesde leerjaar krijgen Dodehoekoefening te Lierde.

Jaarlijks organiseert de gemeente Lierde onder begeleiding van een inspecteur van de politie Geraardsbergen/Lierde een dode hoekles voor de leerlingen van het 6de leerjaar. Tijdens deze les leren de kinderen niet alleen de theorie van de dode hoek maar wordt deze ook, dankzij de politie en een vrachtwagen op de parking achter de loods van het gemeentehuis, onmiddellijk in de praktijk omgezet.
Op dinsdag 19/04/2022 vond deze oefening plaats voor de leerlingen van het zesde leerjaar van Vrije Basisschool Deftinge en basisschool De Kei. Eerst kregen zij een theorieles in het gemeentehuis en daarna mochten ze naar buiten voor de praktijkles.
Tijdens de theorieles legde een inspecteur van politie uit wat de dode hoek juist is en waar er allemaal op gelet moet worden in het verkeer. Bij de praktijkles mochten de leerlingen één voor één plaatsnemen in de vrachtwagen en konden zo zelf waarnemen wat wel en niet zichtbaar is van op de stoel van de chauffeur. Als afsluiter volgde er nog een quiz om na te gaan hoe goed iedereen wel had
opgelet.
Door het geven van deze les en oefening hopen we dat de kinderen zich bewust worden van het gevaar van de dode hoek en dit zullen meenemen als ze zich in het verkeer begeven.