Lokale bankiers ruilen kantoor voor kuismateriaal en worden mooimakers voor een dag

BNP Paribas Fortis bestaat in 2022 exact 200 jaar. Vrijdag werd het startschot van dit feestjaar gegeven voor de bank. Om de focus op duurzaamheid te benadrukken ruilden de bankiers het kantoor in voor een grondige opruimactie van zwerfvuil.

De oude trambaan tussen Herzele en Sint-Lievens-Esse is een gekende en veelgebruikte wandel- en fietsroute die dagelijks door scholieren, wandelaars en fietsers gebruikt wordt.

De rustige en veilige verbindingsweg tussen beide gemeenten heeft echter ook te lijden onder achtergelaten zwerfvuil.

De personeelsleden van de bankkantoren Herzele en Sint-Lievens-Houtem sloegen vrijdag samen met schepen van jeugd en openbare werken Benjamin Rogiers (Open VLD) de handen in elkaar en zorgen voor een grondige opruimactie van zwerfvuil over het ganse traject. Het nodige opruimmateriaal en de rest van logistieke onder werd verzorgd door de Herzeelse mooimakers.