Zeg het met een bloemetje: 3.000 azalea’s vormen wapenschild van 1050-jarige gemeente

Herzele bestaat dit jaar 1050 jaar en dat wordt gevierd. Zondag werd het feestjaar verdergezet met de onthulling van een bloementapijt aan de burcht in Herzele, in aanwezigheid van Carina Van Cauter, gouverneur van Oost–Vlaanderen.

Flowers for Belgium creëerde er samen met een aantal vrijwilligers, een kleurrijk presentatie van het Herzeelse wapenschild met maar liefst 3.000 azalea’s in potjes en gekleurd boomschors.

Schepen van cultuur, erfgoed en toerisme Heidi Knop (Open VLD): “Bloemen voor H, want geen feest zonder bloemen’, steekt Heidi van wal, “ook de wapenschilden aan de burcht werden gerestaureerd door vrijwilligers, samen met drie meisjes uit Oekraïne. Als teken van onze steun hebben wij ook nog een bloemenhartje in de kleuren van Oekraïne op het burchtplein gemaakt.” Besluit schepen Knop.

Het bloementapijt is te bezichtigen van 24 april tot 30 mei, telkens op vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 18.00 uur. Op zondagen kan het bloementapijt onder begeleiding van de lokale gidsen bekeken worden vanop de burchttoren.