De rommelmarkt van Oosterzele is een begrip

Op Sinksen weet je waarheen

Laat er ons geen doekjes om winden. De rommelmarkt van Oosterzele is een begrip. Al kwarteeuw een klassieker. Veel standhouders etaleren er op Pinsterzondag hun ‘marchandise’. Fans spotten er gegarandeerd een vintage hebbeding.  Op zondag 5 juni vanaf 7 u wordt het Dorp en de Windekekouter ingepalmd door de rommel-, antiek- en curiosamarkt die voor de 25 ste keer (de zilveren editie) wordt georganiseerd tijdens de Sinksenkermis in Oosterzele. Je kan er tot 16 u gezellig rondkuieren, snuisteren, snuffelen en tegelijkertijd de koop van je leven ontdekken. Wie wenst deel te nemen, kan nu inschrijven via www.bvbajucap.com, William Juré, 0471/ 43 63 77, Salomon Hervé, 0473 / 35 49 31.
Tweedehandsspullen zijn vaak toffer dan nieuwerwetse spullen, vaak kwalitatief beter en je haalt een origineel stuk in huis dat niemand anders heeft. Oude spullen hebben een ziel, ze zeggen veel over de tijd waarin ze ontworpen zijn. Velen schuimen de markt af op zoek naar spullen die ze graag een tweede leven gunnen. Naast een vrijhaven voor interessante koopjes is de Oosterzeelse rommelmarkt een sfeervolle traditie waarin schattenjagen, grabbelen en afdingen centraal staan. Mooie dingen voor weinig geld. Je gaat op de rommelmarkt in Oosterzele op een ontspannen manier allerlei curiosa, waardevolle spullen, leuke hebbedingetjes op de kop tikken. Vaak is de regel, hoe volkser hoe beter. De curieuze-neus, de verzamelaar, de antiekliefhebber, de prijsbewuste, de snuisterraar, de snuffelaar,…één voor één zullen ze de rommelmarkt afschuimen. Je kan echte koopjes doen. Afdingen hoort er bij op zo’n tweedehandsstrooptocht. Vragen hoeveel iets kost en zeg hoeveel je wil geven. Ofwel is het goed, ofwel wordt een middenweg gezocht. Iedereen komt op de rommelmarkten, van chique madammen tot giechelende tieners. Onbevangen rondwandelen. Daar heeft die open kermissfeer in Oosterzele veel mee te maken.
Neem zelf deel aan rommelmarkt
Neem zelf eens deel aan de rommelmarkt. Nu al inschrijven is een goede raad. Echt plezant. Doen! Interesse? Je kan telefonisch contact opnemen met William, 0471 / 43 63 77, Salomon, 0473 / 35 49 31 of via www.bvbajucap.com. Deelnemen kost 1,50 euro/m. Op de dag zelf betaal je 2,50 euro/m. Betaling rekening Jucap BV: BE53 8601 0198 3253 met vermelding naam. De rommelmarkt blijft een vaste waarde op Sinksenkermis Oosterzele. Een must voor liefhebbers van tweedehandsspullen. Al wie geboeid is door nostalgie en vintage moet richting Oosterzele. Nog altijd zijn veel mensen fan van vlooienmarkten. Veel is er te koop voor een prikje. Het Dorp en de Windekekouter wordt de place to be voor wie op zoek is naar allerlei snuisterijen. Van het bezoek aan de rommelmarkt in Oosterzele kan je een leuke daguitstap van maken, gelijker tijd kan je op zondag 5 juni genieten van het indrukwekkend programma van de Oosterzeelse Feesten 2022.  (mvdv, foto’s ddl)