Robbe Dhondt superblij met Spaanse zege


Geraardsbergen. De Geraardsbergse junior Robbe Dhondt won in San Sebastian de tweede etappe van de Gipuzkoa Klasikoa, een Spaanse UCI-tweedaagse wedstrijd. ‘Ik genoot van de laatste meters. Het is ongelofelijk om binnen te komen onder een daverend applaus, zalig!’

Robbe was nochtans niet zo goed gestart. Bij het begin van de wedstrijd moet hij voet aan de grond zetten omdat hij vlak achter een valpartij zit. ‘Ik had toen een achterstand van 20 seconden op het peloton. Ik heb niet opgegeven en alles uit de kast gehaald om terug te kunnen aansluiten bij het peloton. Op 40 à 50km van het einde versnelde ik en kreeg 4 man mee. We bleven voorop en liepen tot 1 minuut 20 seconden uit’, getuigt Robbe.

Op 10 kilometer van het einde nadert het peloton, maar Robbe heeft nog genoeg krachten over om op een steile klim er alleen vandoor te gaan. Op drie kilometer van het einde wordt de veelbelovende junior andermaal geplaagd door tegenslag. Hij gaat andermaal tegen de grond door een motor die een verkeerd manoeuvre doet. Robbe moet hevig in de remmen gaan en gaat tegen de vlakte. ‘Toen werd het even spannend, maar ik slaagde er toch nog in om met een voorsprong van 14 seconden over de finish te rijden’, geeft de Geraardsbergenaar nog mee.

‘Ik genoot van de laatste meters. Het is ongelofelijk om binnen te komen onder een daverend applaus, zalig!’

Julien Borremans