in gezonden foto Helena

VBS De Bloesem uit Moortsele nam deel aan Innovatiecampus 22 en won de publieksprijs

Wie word de meest innovatieve school van Vlaanderen

in gezonden foto Helena

Naar aanleiding van de Accent Innovatiecampus konden we dit jaar organiseren terug een grote wedstrijd organiseren, in samenwerking met FluxLab en Maker Faire Gent. “Bij Accent willen we de jongeren van vandaag tonen dat technische beroepen innovatief en aantrekkelijk zijn, met het oog op de arbeidsmarkt van morgen. Techniek combineert analytisch nadenken met frisse creativiteit.

Twaalf middelbare & twee basisscholen stelden hun project voor op de Innovatiecampus, waar onder de Vrije Basisschool De Bloesem uit Landskouter-Moortsele. Het vijfde leerjaar kreeg de kans om hun “Cookies on Demand” voor te stelen aan een vakjury.

Ze wonnen de harten van het publiek met hun Cookies on Demand, waarbij ze een website met eigen logo ontworpen van waarop men pannenkoekjes in allerlei vormen kan bestellen, die ze printten met zelfgemaakt deeg op een speciale pancakeprinter, hen geleverd door medewerkers van FluxLab, die hen ook hebben ondersteund bij het uitwerken van hun project. Jules Destrooper was de uitdagende partij voor hun school.

Nadat ze hun prijs in ontvangst namen uit handen van Henk Rijckaert, konden de genodigden smullen van de geprinte bloemen, die ze voor deze gelegenheid hadden uitgekozen

in gezonden foto Helena