Damesploeg Voorwaarts Gijzel Oosterzele (3 de C) houdt het tot op slotdag spannend

Kampioen Gavere – Asper bouwt feestje

Het 1 – 1 gelijkspel tegen Voorwaarts Gijzel Oosterzele was voor Gavere – Asper voldoende voor de kampioenstitel in derde provinciale C. De thuisploeg had na winst nog op gelijke hoogte kunnen komen met Gavere – Asper. Het bleef spannend tot op de slotdag van de competitie. Het kon niet beter gepland worden, leider Gavere – Asper tegen Voorwaarts Gijzel Oosterzele, de nummer 2 in de stand, verschil drie punten. Wat een scenario. Finaal, Gavere – Asper pakt de titel. Feestelijke taferelen.
De gemotiveerde VGO dames stonden dit seizoen een lange tijd aan de leiding, Gavere – Asper kwam gestaag opzetten. VGO mag tevreden terugblikken op het seizoen 2021 – 2022. Twaalfoverwinningen, tweemaal gelijk, twee wedstrijden verloren. De balans oogt mooi, 38 punten, VGO kwam dicht bij de titel. Bij aanvang van de competitie zetten de VGO – damesploeg  hun ambities meteen extra kracht bij. De damesploeg draaide vlot mee in de absolute top van derde provinciale C.  Met de ploegen (kampioen in 2 de provinciale B, tweede in derde provinciale C) leeft er veel in het damesvoetbal in Oosterzele.
De damesploeg, met Mariska Stevens, Isabelle Marechal, Laura De Latte, Evi Ingels, Lies Hofman, Bo Callebaut, Katrien Vander Roost, Schari Van Der Aa, Jinke De Blauwe, Evy Rouckhout, Jolijn Moermans, Lissah Blommaert, Hilde De Brakeleer, Emmy De Wilde, Amelie Herderweirdt, Nancy Poelman, Cré Huyghe, Marthe Goossens en Nathalie Mestdag, heeft gans het seizoen zijn huid duur verkocht. Ze gingen voorop in de strijd. Gavere – Asper kreeg de titel niet zomaar cadeau. De dames konden in hun verdienstelijke match tegen Gavere – Asper geen tweede doelpunt scoren. Uiteraard waren de bezoekers blijer met het resultaat, met de titel als absolute bekroning. Proficiat, Gavere – Asper. Voorwaarts Gijzel Oosterzele presenteerde zich dit seizoen uitstekend. De titel had gekund. Voor volgend seizoen zijn de verwachtingen opnieuw groot. VGO mag zich inderdaad optrekken aan de prestaties in dit seizoen. De kracht, de energie, de ‘fighting spirit’, ook in de volgende competitie verder zetten. De collectieve geest is bepalend geweest voor de goede sfeer. De dames voelen zich thuis bij Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Ze zijn terechtgekomen bij een familieclub bij uitstek, één héél gezellige club, één familie. De ambitie blijft om volgend seizoen de hoofdprijs (net als de dames in 2 de provinciale B) te pakken. De dames willen opnieuw de uitdaging aangaan. Een challenge, die hen motivatie geeft.  (mvdv, foto’s ddl).