Dit jaar nieuwe led-verlichting in nog 60-tal Zottegemse straten

In Zottegem wordt er al langer werk van gemaakt om stelselmatig oude armaturen van de openbare verlichting te vervangen door energiezuiniger led-verlichting die zowel voor een lagere verbruikskost als voor minder CO²-uitstoot zorgt. In 2020 en 2021 werden er aldus respectievelijk 484 en 597 oude armaturen vervangen en voor dit jaar staat het plaatsen van maar liefst 783 nieuwe led-armaturen op het uitvoeringsprogramma van distributiebeheerder Fluvius. Verspreid over het ganse Zottegemse grondgebied komen hierbij nog eens een 60-tal straten aan de beurt. We zetten ze hierna op een rijtje in alfabetische volgorde (dus niet in volgorde van uitvoering):

Bambosstraat, Berthoflos, Blarenhoek, Bosstraat, Bosveldstraat, Boterhoekstraat, De Vlamme, Duivelsvoetstap, Eekhout, Emmerstraat, Engelstraat, Hazestraat, Hendrik Consciencestraat, Hofstraat, Holleweg, Hongerstraat, Keiberg, Kerkhofstraat, Klein Holland, Klokfontein, Kloosterbosstraat, Kluisstraat, Knutsegemstraat, Kortendries, Kouterlos, Kouterstraat, Krommestraat, Kronegem, Lammerstraat, Leeuwergemstraat, Lentestraat, Lindebeekstraat, Marebeekstraat, Meersstraat, Moeielos, Molenhoek, Nelekouter, Notenbroek, Pastoriestraat, Polder, Provincieweg, Rijkbos, Roter, Ruddershovestraat, Ruggebeekstraat, Ruiterstraat, Saffelstraat, Sint-Goriksstraat, Slijpstraat, Smisstraat, Spapenkouterstraat, Sint-Amandusweg, Steenbergen, Steenland, Ten Dale, Ter Heiden, Velzekestraat, Vierwegenstraat, Vijfstraat, Vlaanderenstraat, Vossenholstraat, Wassenhovestraat, Wolvenhoek en Wurmendries.

Mogelijk werd de vernieuwing van de openbare verlichting onlangs reeds uitgevoerd in sommige van deze straten, in de overige zou dit normaal dus ook in loop van dit jaar moeten gebeuren. Nog in verband met de openbare verlichting kunnen we ook vermelden dat – eveneens als bezuinigingsmaatregel – het stadsbestuur gekozen heeft voor overal in Zottegem hetzelfde brandregime, d.w.z. dat de openbare verlichting ’s nachts overal van 23 uur tot 6 uur gedimd wordt (dus nergens volledig gedoofd).