Prijsuitreiking campagne ‘Maand van de markt’

En de gelukkige winnaars zijn...Beatrice, Gaby en Erwin

Op het Marktplein Scheldewindeke had op woensdag 4 mei de prijsuitreiking plaats van de campagne ‘Maand van de Markt’. De actie vond plaats tijdens de maand april in veel Vlaamse steden en gemeenten, uiteraard ook in Oosterzele. De gemeente, de provincie, de Vlaamse Overheid en Vlaamse Federatie Ambulante Handel zetten hun schouders onder dit project. Tijdens de wekelijkse markt in Gijzenzele (maandagvoormiddag) en Scheldewindeke (woensdagvoormiddag) kregen de marktbezoekers gedurende de hele maand april bij elke aankoop een wedstrijdkaartje dat men kon droppen in een urne op de markt. De markt bezoeken, en een prijs winnen. Leuk, toch.

De actie wil de lokale markten stimuleren. Met de campagne wil men de kracht, de dynamiek, creativiteit en diversiteit van de marktkramers aantonen én ook bewijzen dat ze mee zijn met de tijdsgeest. Lokaal kopen is goed voor de toekomst van de gemeente. Goed voor het sociaal contact. Ook dit keer waren er mooie prijzen te winnen. De prijzen werden geschonken door gemeente Oosterzele (Oh – bonnen), de marktkramers (cadeaubonnen) en de provincie Oost – Vlaanderen (weekendje weg, etentje, streekproducten,…). De drie winnaars in Oosterzele: Beatrice Van Herpe, Gaby Van Eesbeik, Erwin Mannaert. Globaal ontvingen een 40 – tal gelukkigen een cadeaubon om op de markt te besteden. (mvdv, foto’s ddl)