Wim Magerman: ‘Na twee afgelaste edities zijn we klaar voor een groots volksfeest’

Sinksenkermis van vrijdag 3 tot en met woensdag 8 juni

‘De pandemie gooide twee jaar roet in het eten, maar gelukkig kan dit jaar ons Sinksenkermis doorgaan, ja gans het comité is opgelucht’, steekt Wim Magerman, de drijvende kracht van het Sinksencomité, van wal. ‘We leven er naartoe, contact maken met het publiek, eens duchtig feesten, onze goesting is enorm, de Oosterzelenaars willen feesten, we gaan er op de editie 2022 iets onvergetelijks van, hopelijk leveren alle inspanningen van het Sinksencomité een mooi resultaat op. We beseffen hoe belangrijk de Sinksenkermis is in Oosterzele. De moeder der kermissen is terug van weggeweest. Na twee jaar afgelaste edities is het Sinksencomité klaar voor een groots volksfeest met veel livemuziek, sport, evenementen, kermisattracties, vuurwerk, hectoliters bier, smulkramen en vooral veel sfeer. Wim Magerman woont wel al een tijdje in Zottegem, maar niets kan hem losweken van Oosterzele. Van jongs af aan was hij in de ban van de kermis in Oosterzele, een stuk van zijn leven. Zijn hart zit in Oosterzele, de gemeente waar hij altijd thuis komt.

De verwachtingen liggen hoog. ‘Ons programma 2022 is al maanden klaar. Van vrijdag 3 juni tot en met woensdag 8 juni 2022 zal er in Oosterzele opnieuw doorgezakt kunnen worden tot in de vroege uurtjes. Dikke ambiance’, glimt Wim. Het wordt verzamelen geblazen in de feestzone in en rond het Dorp. De ideale plek om vrienden en kennissen te treffen. Ook het gemeentebestuur draagt de Sinksenkermis hoog in het vaandel. Het Sinksencomité hoopt op de editie 2022 veel volk te mogen ontvangen, niet alleen omwille van het uitgebreid programma, maar ook en dat is opmerkelijk door de unieke sfeer. Kijkt u ook gretig uit naar de Sinksenkermis? Terecht. In uitdovende Covid-tijden kan en mag weer veel meer. Het Sinksencomité speelt alvast maximaal in op de knaldrang van de feestvierders. ‘Weer naar het beeld van 2019, in 2020 en 2021 was er niks voor de mensen. De knaldrang zal er in zitten, de kermisfans willen uitbreken, weg, er bij zijn op Sinksenkermis zoals ze dat in het pré – Covidtijdperk altijd gedaan en gekund hebben, de kermis zal ontploffen als nooit tevoren, qua sponsoring is de kermis nu al geslaagd, als de weergoden ons goed gezind zijn, wordt Sinksenkermis 2022 een topeditie’, geeft voorzitter Wim Magerman mee. ‘Amusement voor groot en klein. Op ons programma 2022 vaste waarden maar ook nieuwigheden, we willen de banden tussen de Oosterzelenaars sterker aanhalen en van de kermis een uniek volksfeest maken. Op donderdag 19 mei organiseren we een persmoment in de raadzaal van het gemeentehuis dat zal gepresenteerd worden door de gerenommeerde speaker Nico De Muyter.  We zetten ook een promocampagne op, brochures zullen rondgedeeld worden, je zal er een wegwijzer doorheen alle activiteiten vinden. Ik ben ook de muziekvereniging Con Animo en in het bijzonder Joris Schepens heel dankbaar voor de medewerking’, deelt Wim mee. ‘Ik voel me enorm geruggensteund door het voltallig Sinksencomité en een pluim voor Jacques D’Hont voor zijn grote inzet voor de kermis, een welgemeende dank aan het Sinksencomité en Con Animo’, het gemeenteplein (rechtover het gemeentehuis) wordt de nieuwe locatie voor de optredens, de cava-, gin- en sangriabar, en het kermisdorp van Con Animo. Ik ben fier dat we het eivol kermisprogramma ook op de editie 2022 gratis kunnen aanbieden aan de feestvierders’, besluit de enthousiaste Wim Magerman. We mochten van de voorzitter al een blik werpen op het programma van Sinksenkermis 2022. Daaruit blijkt dat het Sinksencomité kosten noch moeite gespaard heeft om van de Sinksenkermis 2022 een gezellig, veilig, fantastisch en toegankelijk volksfeest te maken. Elke Oosterzelenaar en veel feestvierders uit de regio present op de Sinksenkermis 2022, dat is toch de bedoeling’, knipoogt Wim Magerman.  (mvdv, foto’s ddl).

X