Diefstal tijdens LOSS-festival in Zottegem

Zondag werd het LOSS-festival in Zottegem het slachtoffer van een stoutmoedige inbraak.

Lees meer over het LOSS-festival via deze link. Het gaat om een organisatie door de stedelijke academies in Zottegem, SBAK (zie deze link) en SAMWD (zie deze link).

Vandaag zondag werd het werk ‘Finders Keepers’ gestolen tijdens het LOSS-festival. “Het gaat om het werk ‘Finders keepers’ (geplooide handjes met kever) 13 x 13 cm acryl en olieverf op op karton van de kunstenares Cécile Broekaert”, laat de directeur van de stedelijke academie voor beeldende kunst Paul Nys weten. “Het is verdwenen tijdens de tentoonstelling in het herenhuis ter hoogte van de Trapstraat (43). Om 15 uur hing het er nog want op dat ogenblik werd het toevallig nog gefilmd. Om 15.30 uur is vastgesteld dat het weg was. Er was een toezichter aanwezig voor de benedenverdieping (3 ruimtes)  aanwezig.”

Oproep directeur Paul Nys

“Misschien krijgt iemand spijt… het kan zelfs anoniem in de brievenbus gestopt worden van de academie…”

X