Zottegemnaar in ziekenhuis na ongeval op Zottegems fietspad in zéér bedenkelijke staat

Woensdag belandde een Zottegemnaar in het ziekenhuis nadat hij betrokken raakte bij een ongeval ter hoogte van Pijperzele in Sint-Maria-Oudenhove. Buurtbewoners laten weten daar al jaren te klagen over de slechte staat van het fietspad.

Buurtbewoners wijzen na het ongeval met de fietsers op de “al jaren slechte toestand” van het betrokken fietspad.

In het Nieuwsblad klinkt dat zo (zie link): “In een dik jaar tijd ‘raapte’ ik hier al zes gevallen fietsers van de weg. Vier van hen werden afgevoerd. Geen wonder, als je de staat van het fietspad bekijkt. De betonstroken brokkelen af en tussen het wegdek en het fietspad lig ofwel een kasseistrook ofwel een asfaltlaag, maar dan wel vijf centimeter dieper” En verder: “Je moet al een veldrijder zijn om je hier recht te houden. Dergelijke stroken zie je zelfs niet in Parijs-Roubaix. De renners zouden staken.”

“Het is niet dat het gemeentebestuur niet op de hoogte is”, zegt Van Lierde in het Nieuwsblad. “Ik denk dat ondertussen zowat alle bewoners van Pijperzele het gemeentebestuur al heeft aanschreven. We krijgen zelfs geen antwoord. Wachten ze op een dodelijk ongeval, zoals je wel eens hoort? Toen ik deze woning kocht, zei iedereen dat ik geluk had. Weldra zouden ze de straat vernieuwen. Dat is ondertussen 22 jaar geleden.”