Melle: Platina bruiloft voor Lucien en Delphine

Lucien Raes en Delphine Van Den Hove werden zaterdag ontvangen in de raadszaal van Melle voor de viering van hun 70ste jubileum. Er werd ook een medaille overhandigt in naam van de Koning

Beiden werden ze in Melle geboren. Delphine op 29/05/1932, Lucien op 19/06/1930.

Lucien Raes en Delphine Van Den Hove traden in het huwelijk op 23 januari 1952.
Ze kregen 2 kinderen, Nadine en Carine, samen goed voor 4 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen.

Samen leidden ze een druk gevuld leven. Lucien was heel actief, zowel professioneel als daarbuiten. Hij werkte op het ministerie van Binnenlandse zaken in de afdeling civiele bescherming en brandweer en later bij de directie van de rijkspolitie.

Hij was lid van verschillende verenigingen, waaronder het ACV waarbij hij 14 jaar voorzitter van de plaatselijke afdeling was. Bovendien was hij ook politiek actief en heeft hij gedurende 36 jaar een mandaat in de gemeente opgenomen voor de CD&V — toenmalige CVP.

Delphine heeft 27 jaar in de INNO in Gent gewerkt en nam  daarnaast de zorg voor het huishouden en de kinderen op zich. Ze genieten nog van het sociale leven: petanque spelen, de voetbal volgen, ook de lokale ploegen en tafelen met familie en vrienden.

X