Op zaterdag 9 oktober 2021 deden de 8-jarigen van de H.-Hartafdeling samen met het gemeenschapsonderwijs Bevegem hun Eerste Communie

Twee eerstecommunievieringen komend weekend in Zottegem

Ingevolge de covid 19-crisis konden in de voorbije twee jaar de eerstecommunie- en vormselvieringen in plaats van in de lente – en dan nog rekening houdend met de toen geldende en beperkende coronamaatregelen – telkens pas eind september en in oktober doorgaan. Dit jaar kunnen deze vieringen zoals normaal opnieuw in de periode tussen Pasen en Pinksteren plaatsvinden, in totaal in de verschillende parochies van Zottegem negen eerstecommunie- en vier vormselvieringen.

Twee weken geleden waren er al eerstecommunievieringen op zaterdag 30 april in de kerk van Strijpen voor de kinderen van de basisscholen Sint-Andreas Strijpen en ’t Waterpleintje Sint-Goriks-Oudenhove, en op zondag 1 mei in Leeuwergem voor de kinderen van de plaatselijke basisschool Het Leeuwke. Komend weekend vinden er nog twee eerstecommunievieringen plaats:

  • op zaterdag 14 mei om 16 uur in de kerk van Bevegem(!) voor 22 kinderen van de Vrije Basisschool Grotenberge (hierdoor vervalt de gewone wekelijkse zaterdagavondmis van 17 uur maar er is wel om 18 uur een eucharistieviering ter ere van de H. Rita).
  • op zondag 15 mei om 9u30 (i.p.v. normaal zondagsmis om 9u45) in de kerk van Erwetegem voor 20 jongens en meisjes van de stedelijke basisschool De Smidse.

In een volgend NUUS-artikel brengen wij een overzicht van waar en wanneer de overige vijf eerstecommunie- en de vier vormselvieringen zullen plaatsvinden (in de periode tussen zondag 22 mei en zaterdag 4 juni).