Manneken Pis nu ook hevig RWDM-supporter


Geraardsbergen. Manneken Pis is nu ook hevig RWDM-supporter. Racing White Daring Molenbeek is een voetbalclub uit Sint-Jans-Molenbeek. De huidige club kreeg vorm in 2015 als een initiatief om de naam van de verdwenen eersteklasser RWDM weer leven in te blazen, en speelt onder het voormalig stamnummer van Standaard Wetteren. De club heeft ook een supporterslokaal in Overboelare, café Kuda. Zondag 8 mei kreeg Manneken pis een supporterstenue van RWDM aangemeten.

Zondag 8 mei kreeg Manneken Pis een heus supporterstenue van RWDM aangemeten. De Brusselse club werd in 2015 heropgericht en speelt de laatste jaren de pannen van het dak. Hij miste op een haar na de overstap naar eerste klasse A. Ook in Geraardsbergen heeft de club een schare fans met een clublokaal in Overboelare, café Kuda.

Patrick Van Hove – de voorzitter van de supportersclub en de eigenaar van café Kuda – en Thierry Dailly – de voorzitter van RWDM – werden officieel tot ambassadeurs van de Broederschap van Manneken Pis geslagen. Ook schepen van Cultuur Stephan De Prez (Open Vld) was van de partij.

RWDM
RWDM was in 1973 het resultaat van een lange fusiegeschiedenis van verschillende Brusselse clubs. De club veroverde in 1975 de landstitel en maakte in de jaren 70 furore in het Europees voetbal. In 2002 ging de club failliet en stierf een stille dood.

In 2015 werd de club heropgericht en speelt in het Edmond Machtensstadion in Sint-Jans-Molenbeek. In het seizoen 2015-2016 strandde de Brusselse club op de negende plaats in de vierde klasse B. RWDM werd een denderend succes want in 2018-2019 speelde de club reeds in de eerste klasse amateurs. Door rechtszaken tussen clubs, licentieproblemen en faillissementen kreeg RWDM als nummer zes de kans om te promoveren naar Eerste klasse B (1B). Sindsdien komt de club in het profvoetbal uit.

Dit seizoen miste de Molenbeekse voetbalclub op een haar na de promotie naar 1A. RWDM verloor nipt de barragewedstrijden tegen RFC Seraing.

Julien Borremans