Illustratief beeld snelheidscontrole De Buke Zottegem

Resultaten snelheids- en alcoholcontroles in Zottegem

Onlangs werden er drie alcoholcontroles en één snelheidscontrole gehouden in de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem. Lees de resultaten hierna.

“De controles vonden plaats in de avond/nacht op de Europaweg (N42, op twee plaatsen) en Buke, beiden in Zottegem”, klinkt het vanuit de zone. “Van de (in totaal) 271 gecontroleerde wagens bleken slecht 5 autobestuurders positief te blazen, wat zeer positief is. Hopelijk zet deze trend zich voort en wordt er steeds minder dronken autogereden. Uit de snelheidscontrole op de Europaweg bleken 52 bestuurders van de 673 gepasseerde wagens de snelheidslimiet van 90km/u te overtreden. Aandacht voor een gematigde snelheid om ongelukken te vermijden is nog steeds aan te raden. Als laatste werden er nog PV(W)’s opgesteld voor het niet on orde zijn met technische eisen, verzekeringen, gas en smaad.”