Schapenwol wordt verzameld in Brakel

Op de zaterdagen  28 mei en 18 juni, telkens van 9 tot 11.30 uur kan elke Brakelaar zijn schapenwol gratis afgeven op het gemeentelijk depot in de Neerstraat 97. Als gemeente hebben wij dit initiatief genomen omdat de wol veelal niet meer wordt meegenomen door de scheerders vertelt schepen voor milieu Peter Vanderstuyf.  “Hierdoor blijven onze schapenliefhebbers met de wol zitten, wol die daarenboven moeilijk weg te werken is. Immers schapenwol is een sterk natuurproduct dat moeilijk afbreekt. Hierdoor riskeren we dat de schapenwol wel eens illegaal zou kunnen worden gestort, met alle kosten van dien voor de opruiming door de gemeente. Bijgevolg heeft Brakel, als enige gemeente in de regio, besloten om dit initiatief op te zetten.

Er wordt wel gevraagd om niet verontreinigde wol aan te bieden, dat wil zeggen zonder overmatig stro, stof of uitwerpselen. Tevens wordt gevraagd om de schapenwol te verpakken in doorzichtige plastic zakken zodat de sortering vlot kan verlopen. Dit omdat de wol moet worden gesorteerd in witte wol en zwart/bonte wol vermits de witte wol apart wordt opgehaald en verwerkt. Om alles vlot te kunnen laten verlopen wordt gevraagd om zich op voorhand in te schrijven via Tel: 055/47 13 60 of milieu@Brakel.be , dit om een idee te krijgen van de te verwachten instroom van wol.”

 

X