Kurt De Loor: “Amateurisme troef bij heraanleg Heldenlaan”

Vooruit-raadslid Kurt De Loor hekelt de aanpak van de stad Zottegem bij het plannen van de heraanleg van de Heldenlaan, als tweede fase van de stadskernrenovatie. “Amateurisme troef”, klinkt het.

“De plannen voor de heraanleg van de Heldenlaan zijn klaar. De bevoegde schepen van Middenstand verklaarde aan de Zottegemse horeca- en handelaars dat de plannen al goedgekeurd zouden zijn,” aldus Kurt De Loor. “Maar de plannen werden nog aan geen enkele adviesraad voorgelegd en kregen nog helemaal geen goedkeuring van de gemeenteraad; ze werden er zelfs nog nooit voorgelegd. Naast het bestuur van CD&V en N-VA die de plannen al zouden goedgekeurd hebben, is helemaal niemand op de hoogte. Dat een dossier dat zo belangrijk is voor onze stad op zo’n amateuristische manier en zonder enige inspraak wordt doorgeduwd is beschamend.”

“De plannen zijn nochtans verregaand: er zou éénrichtingverkeer komen in de Heldenlaan, het aantal parkeerplaatsen zou beperkt worden tot een 25-tal en de bomen die zo kenmerkend zijn voor de Heldenlaan zouden verdwijnen. Kurt De Loor: “De bevoegde schepen van middenstand, Brecht Cassiman, en de Burgemeester lieten verstaan dat iedereen maar moet gebruik maken van de ondergrondse parking. Maar iedereen weet dat shoppers voor het halen van een brood, de krant of enkele kleine inkopen hun wagen niet ondergronds gaan parkeren. Wie dat wel gelooft is wereldvreemd. Dit plan is nefast voor de handelaars in ons stadscentrum. Zo bloedt ons handelscentrum langzaam dood.  Het CD&V-N-VA-bestuur bulkt van amateurisme. Dit is het zoveelste dossier dat amateuristisch wordt aangepakt. Het stadhuis staat ook al weken in de stellingen zonder dat er iets aan gebeurt. Onvoorstelbaar toch!?”

“De handelaars uit het centrum zijn -terecht- ongerust. Op hun vraag wordt er nu een info-avond voorzien. Maar dat is praten na de vaak. De bevoegde schepen liet al duidelijk verstaan dat er een princiepsakkoord is en dat de plannen vast liggen. Volgens Vooruit Zottegem moet er dringend overleg komen met de adviesraden, waaronder de Middenstandsraad, Verkeersraad, Seniorenraad en Raad voor Personen met een Beperking. “Waarom hebben we adviesraden als ze voor dergelijke belangrijke dossiers gewoon genegeerd worden? Ook bij het dossier rond de uitbreiding van het betalend parkeren en de blauwe zone werden cruciale spelers, zoals de middenstand, niet betrokken. Dat is onbegrijpelijk”

Lees ook

“Omdat de waarheid haar rechten heeft” – Brecht Cassiman na kritiek Kurt De Loor bij plannen heraanleg Heldenlaan