Verkeersdienst van de politie neemt ‘boomcar’ of ‘discowagen’ in beslag


Geraardsbergen/Lierde. Op zondag 15 mei hield de verkeersdienst van politie Geraardsbergen/Lierde een actie naar het gebruik van alcohol en drugs achter het stuur. Van de 46 chauffeurs die een ademtest aflegden, blies één persoon positief en droeg daarenboven geen gordel. Zijn rijbewijs werd ingetrokken en een proces-verbaal werd opgemaakt. Twee andere chauffeurs bliezen ‘alarm’. Zij kregen een onmiddellijke inning voorgeschoteld en hun rijbewijs werd voor 3 uur ingetrokken. Voor ‘drugs in het verkeer’ waren alle chauffeur clean.

De politie zette ook een ‘boomcar’ of een ‘discowagen’ aan de kant. “Dat is een getunede auto die voorzien is van zware speakers. Dit is niet alleen illegaal, maar ook onveilig”, klinkt het bij de politie. “Door het helse lawaai zorgen dergelijke wagens niet enkel voor heel wat overlast. Bovendien horen de bestuurders niets meer waardoor ze een gevaar op de weg zijn.”

De wagen werd in beslag genomen. Na een technische keuring zal het parket beslissen wat er met de wagen zal gebeuren.

Voor meer info: https://www.politie.be/5428/

Julien Borremans