Kattenberg Erwetegem: Oplossing beloofd maar wateroverlast erger geworden

De Kattenberg in Erwetegem heeft een kwalijke reputatie als het gaat om wateroverlast en vandaag was het jammer genoeg opnieuw prijs.

Zie onze eerdere berichtgeving

Vorig jaar gaf toenmalig schepen van Openbare Werken Evert De Smet (N-VA) – intussen vervangen door partijgenoot Peter Lagaert en daarna Cynthia Van den Steen ( lees meer via deze link ) – een hoopvolle reactie (zie links hierboven en ook hieronder *), maar het resultaat daarvan bleef uit want volgens bewoners was de wateroverlast vandaag zelfs erger dan toen. Zo opende er vorig weekend een nieuwe winkel voor dameskledij – Wauw fashion and gifts – die vandaag volledig overspoeld werd (zie foto’s) en noodgedwongen de deuren diende te sluiten.

* Reactie van schepen van Openbare Werken Evert De Smet (N-VA)

“De problematiek op de Kattenberg  is ons goed gekend. Sinds jaren zijn er daar problemen van wateroverlast. De stad heeft in het verleden in de Kattenberg, tussen de Kloosterstraat en de Nelekouter, aanpassingswerken uitgevoerd door het wegprofiel aan te passen en rioolkolken te plaatsen. Om het probleem van wederkerend wateroverlast bij hevige neerslag te achterhalen is het noodzakelijk om een camera-inspectie uit te voeren. Die vraag werd al gesteld aan Farys en men beloofde mij dat dit nog in de loop van de maand augustus zal uitgevoerd worden. Waarschijnlijk zit er ergens een obstructie in de buis door ingroeiende wortels. Met een camera-inspectie kunnen we het probleem lokaliseren en daarna een robot in de buis sturen om de wortels daar weg te frezen. Dat moet al een oplossing op korte termijn betekenen. Om op langere termijn te verhinderen dat het probleem terugkeert, gaan we bekijken wat er nog meer mogelijk is.”