19 rijbewijzen ingetrokken voor 8 dagen wegens gsm-gebruik achter het stuur


Geraardsbergen/Lierde. Op 17 en 18 mei organiseerde de federale wegpolitie de eerste nationale actie tegen ‘afleiding achter het stuur’. In de politiezone Geraardsbergen/Lierde werden 19 inbreuken vastgesteld. Van de bestuurders werden de rijbewijzen voor de duur van 8 dagen ingetrokken. ‘Met deze actie wil men bestuurders laten nadenken over de gevaren van afleiding tijdens het rijden. 1 op de 4 ongevallen wordt immers veroorzaakt door afleiding achter het stuur’, aldus de politie.

Op 17 en 18 mei organiseerde de federale wegpolitie samen met 110 lokale politiezones de eerste nationale actie tegen afleiding achter het stuur, of gsm-gebruik achter het stuur. ‘Het gebruik van de gsm en andere vormen van afleiding vormen immers een groot gevaar in het verkeer. Tijdens deze eerste nationale actiedagen werden 2445 inbreuken vastgesteld. 503 rijbewijzen werden ingetrokken’, aldus de Federale Politie.

‘In totaal werden tijdens de controles 2445 inbreuken vastgesteld, waarvan 2331 voor het gebruik van de GSM achter het stuur en 114 voor andere vormen van afleiding. In enkele arrondissementen besliste het parket dat het rijbewijs van de overtreder onmiddellijk moest worden ingetrokken: dat gebeurde 503 keer.’ De politiezone Geraardsbergen/Lierde nam ook deel aan de actie en trok maar liefst 19 rijbewijzen in voor gsm-gebruik achter het stuur voor de duur van 8 dagen.

Voor meer info: https://www.politie.be/5428/nieuws/resultaten-actie-afleiding-achter-het-stuur-19-rijbewijzen-ingetrokken

Julien Borremans