Verwelkoming nieuwe sociale huurders in de Dreefstraat te Deftinge.

Op 31 mei werden de bewoners van de 6 nieuwe sociale huurappartementen in de Dreefstraat in Lierde verwelkomd door het gemeentebestuur en de Sociale Huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen.

Deze 6 appartementen zijn gelegen in de reeds bestaande sociale woonwijk te Deftinge/Lierde en zijn voornamelijk bestemd voor alleenstaanden met kinderen ten laste. Door de bouw van deze appartementen zet het gemeentebestuur opnieuw een stap voor het behalen van het sociaal objectief. Van de 43 huurwoningen die ze dienen te realiseren tegen 2025 zijn er op dit moment reeds 11 gerealiseerd. Er werd ook wel 1 sociale woning verkocht sinds de nulmeting in 2007. In totaal zijn er nu 104 sociale woningen aanwezig op het grondgebied Lierde.
De nieuwe appartementen hebben telkens 2 slaapkamers en werden toegewezen aan inwoners uit Lierde die op de wachtlijst stonden. De wijk huisvest dan ook zowel huurders als eigenaars, grote en kleine gezinnen waardoor er een mooie sociale mix is.
Tijdens het verwelkomingsmoment werden de inwoners niet enkel verwelkomd door het gemeentebestuur en de Sociale Huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen maar konden ze ook kennismaken met hun nieuwe buren.
Wij zijn tevreden over de samenwerking tussen de gemeente en de sociale huisvestingsmaatschappij. Dit is alweer een stap in de goede richting voor het behalen van het sociaal objectief’” zegt burgemeester Jurgen Soetens. Schepen Antoine Van de Maele vult aan “Onze wachtlijst is terug wat korter geworden aangezien deze 6 appartementen allemaal werden toegewezen aan inwoners uit onze eigen gemeente.”