De eerstecommunicanten van de stedelijke basisschool Zottegem tijdens de viering afgelopen zondag 15 mei

Zottegem: laatste twee eerstecommunievieringen

In zeven eerstecommunievieringen die in de voorbije drie weken plaatsvonden, gingen reeds 89 kinderen uit de 14 lagere scholen die er zijn in Zottegem, voor het eerst ter communie. Daarbij waren de jongens en meisjes aan de beurt van Het Leeuwke Leeuwergem, Sint-Andreas Strijpen, ’t Waterpleintje Sint-Goriks-Oudenhove, Vrije Basisschool Grotenberge, De Smidse Erwetegem, het Sint-Barbaracollege (Trapstraat), het Koninklijk Atheneum (Meerlaan), De Kleine Planeet (Wolvenstraat), De Groene Poort Sint-Maria-Oudenhove en de Sint-Bernadetteschool Grotenberge.

Als laatsten van de in totaal 142 Zottegemse eerstecommuniecanten zullen nu zaterdag 4 juni nog 53 jongens en meisjes voor het eerst ter communie gaan. Dat gebeurt op twee plaatsen: om 15 uur in de parochiekerk van Velzeke voor 14 kinderen van de plaatselijke basisscholen De Linde en De Vlinder en om 16u30 in de kerk van Bevegem voor 39 kinderen van het Sint-Barbaracollege Bevegem en basisschool GO. Hierdoor vervalt in Bevegem de gewone wekelijkse zaterdagavondmis van 17 uur, in Velzeke blijft de zaterdagavondmis om 18u30 wel behouden.

X