Gino en Peter brengen Heroes, een ode aan alle helden


Geraardsbergen. Peter Buekens (BB Tjoen) en Gino Franceus (Cam Cole) componeerden een song die de helden van de afgelopen eeuw in de bloemetjes wil zetten, maar die ook een boodschap van hoop meedraagt. Deze song werd opgenomen op het vliegveld van Overboelare en wordt bij de herdenking van de Inval in Normandië (Operatie Overlord 6 juni 1944) op een groot scherm afgespeeld.

Peter Buekens en Gino Franceus brengen met Heroes een song die ze willen opdragen aan alle helden van vroeger en nu. ‘Het coronavirus heeft de afgelopen jaren een spoor van vernieling door onze samenleving getrokken, maar er was ook heel veel warme solidariteit. heel veel mensen – waaronder zorgverleners – zijn tot het uiterste gegaan om de vele zieken erdoorheen te helpen’, geven Peter en Gino mee. ‘Dit lied is een ode aan alle zorgverleners die dagelijks klaar stonden om mensen te helpen.’

‘Maar we moeten ook terug in het verleden durven kijken. We willen ook de helden van beide wereldoorlogen herdenken. Europa werd tot tweemaal toe bevrijd door helden. Al deze mensen dragen wij een warm hart toe.’ Maar Gino en Peter hebben nog een andere belangrijke boodschap: ‘Alles wordt beter! De hoop nooit opgeven. Spread your wings an fly away!’

De muziek en het arrangement werden verzorgd door Gino Came Cole. De Tekst en vocal arrangement nam BB Tjoen voor zijn rekening. Jonathan Muanza (Guitars) en Tahira, Ruben, Katrien en Kristof zorgden voor de nodige ondersteuning. Jay Baker Studio zorgde voor de technische ondersteuning. De videoclip werd in elkaar gebokst Jaro De Taye, Photo De Deux (videoclip) en Tahira VC (Making of Video)

De clip is verkrijgbaar via Spotify, Apple Music, Deezer en Streamingsdiensten. De videoclip kan verdeeld worden via You Tube Channel Gino Came Cole.

Meer informatie kan via: Info@coamcole.be (054 41 21 38) en BB TJoen peter.buekens1@gmail.com 0486 125 203.

Julien Borremans