Koelwagen en vrijwilligers van Lions Club Geraardsbergen voor ‘t Komisjken

Geraardsbergen. Het OCMW Geraardsbergen bouwde tijdens de coronaperiode de voedselherdeelwinkel ’t Komisjken van Wijkcentrum De Poort verder uit in de voormalige sporthal De Kriebel. Met supermarkten in de regio alsook de vroegmarkt werden afspraken gemaakt om voedseloverschotten op te halen en te herverdelen aan de meest kwetsbaren.

Volgens de medewerkers van ’t Komisjken bereikt men op deze wijze 300 gezinnen in Geraardsbergen. Door het groeiend aantal werd aan Lions Club Geraardsbergen een vraag tot steun gericht. ’t Komisjken zocht fondsen voor de aankoop van een koelwagen alsook vrijwilligers voor de ophaling van de producten bij de supermarkten. Het comité Goede Werken van Lions Club Geraardsbergen besliste een koelwagen te schenken en ook haar medewerking te verlenen bij de ophaling via een WhatsApp groep.

Voorzitter van dit comité dr. Stefaan Vandamme: ‘Deze vraag past volledig in de doelstellingen van onze Lions Club Geraardsbergen en onze community service. Geen individueel belang wordt beoogd. We organiseren lokaal diverse acties om fondsen te werven en steunen hiermee de gemeenschap om lokale noden te lenigen.’

De andere leden van het comité Rurik Van Landuyt en Frank Pieters bevestigen dit: ‘Deze schenking voldoet niet alleen aan ons motto “We Serve”, maar tegelijk ook aan het jaarthema van armoedebestrijding. vDeze actie houdt niet enkel materiële hulp in met de schenking van de noodzakelijke koelwagen, doch ook een persoonlijke inzet van de Lionsleden, die zich als vrijwilligers inschrijven voor de ophaling van de producten in de supermarkten.’