© Landelijke Gilde Godveerdegem

Openluchtmis in Godveerdegem

Ter gelegenheid van de feestdag van de H. Antonius van Padua (op 13 juni) heeft, na twee jaar noodgedwongen afgelasting wegens corona, op vrijdag 10 juni om 19u30 aan de Sint-Antoniuskapel aan de hoek Tulpenstraat / Stopweide in Godveerdegem voor de elfde keer een openluchtmis plaats, in een organisatie van de plaatselijke afdelingen van de Landelijke Gilde en Ferm.

De eucharistieviering zal voorgegaan worden door deken Hans Vandenholen en opgeluisterd worden door het Kinder- en Jeugdkoor Bevegem onder leiding van Frieda Goorix. Na de openluchtmis zal er ter plaatse nog gelegenheid zijn voor een drankje. De opbrengst hiervan is integraal bestemd voor het verdere onderhoud van de kapel die negen jaar geleden door vrijwilligershanden van leden van de Landelijke Gilde helemaal opgeknapt werd (in geval van zeer slechte weersomstandigheden gaat alles door in de parochiekerk).

Naar aanleiding van deze Sint-Antoniusviering zal er op vrijdag 10 juni van 15 uur tot middernacht in de omgeving van de kapel parkeerverbod gelden en in de Korenbloemstraat, Stopweide en Tulpenstraat geen doorgaand verkeer (alleen plaatselijk verkeer) toegelaten zijn. Dit zal gesignaleerd worden ter hoogte van de kruispunten Stopweide/Krassestraat, Korenbloemstraat/Tweekerkenstraat, Korenbloemstraat/Rozenstraat en Tulpenstraat/Tweekerkenstraat.