ingezonden duet

Gastvoorstelling GC De Kluize: Dance Fest 2022-Een trio van duetten

Hedendaagse dansvoorstelling op woensdag 6 juli

Voorstelling GC De Kluize op woensdag 6 juli om 20 u Ticketprijs 20€

https://apps.ticketmatic.com/widgets/gc_de_kluize/flow/kluizeexternal?event=240857225836&l=nl#!/addtickets

Met

Anna Benedicte Andresen, Iannes Bruylant, Yves Ancheta, Iris Boer & Sebastian Pickering

“An existential duet”
Kunnen een Belgische homo-atheïst en een jonge protestantse Noorse vrouw je existentiële problemen oplossen door middel van dans? Waarschijnlijk niet, maar in “An existential duet” geven Anna Benedicte Andresen en Iannes Bruylant het beste van zichzelf om dat te proberen.
De performers gebruiken stem en dans om hun dankbaarheid te uiten in een multidisciplinaire voorstelling. Ze willen het moment delen met elkaar en het publiek.

“An unconventional striptease”
An unconventional striptease is een poëtische ode aan filmische romantiek. Performers Ian Yves Ancheta en Iannes Bruylant brengen een intiem portret van een relatie tussen twee mannen.
Homoromantiek is slechts sporadisch doorgebroken in de mainstream cultuur en meestal gedrenkt onder dramatische thema’s. In An unconventional striptease proberen de performers de lijn van de homoromantische cinema te herschrijven.
Door zichzelf kwetsbaar, gebrekkig en speels op te stellen ontbloten de dansers meer dan alleen wat huid. Ze verkennen de letterlijke en symbolische notie van naaktheid, waarbij ze onbeschaamd zichzelf zijn met elkaar en het publiek. Door een combinatie van humor, theater en dans word je uitgenodigd om de alledaagse gebrekkige relatie te vieren.

“The astonishing adventures of an accidental image”
Een boom? Een vogelverschrikker? Een feestje? Een klein duwtje en hij wordt een dier. Een paar kleine aanpassingen en de pianist blijkt toch een Grieks standbeeld te zijn?
Deze choreografie speelt met de context rondom een afbeelding. De dans begint met één beeld en gaat over in een voortdurende transformatie van beelden. Een absurd verhaal dat alsmaar verandert van context, met twee personages verwikkeld in een moeizame zoektocht naar connectie, waarbij de één bevroren is en slechts kan bewegen door middel van manipulatie van de ander.