BALEGEM: Begeleide wandeling met ontbijt

Heemkundig Genootschap Land van Rode

Op zaterdag 25 juni 2022 nodig de Heemkundig Genootschap u uit op een geleide
wandeling met ontbijt naar ‘Badulinga ‘ Balegem.

Het ontbijt wordt u om 9 u geserveerd in de stokerij Van Damme: pistolet, sandwich, boterkoek, kaas, hesp, boter, confituur koffie, appelsap, yoghurt. Hiervoor dient u uw deelname te bevestigen door vooraf in te schrijven en 12 Euro storten voor 23 juni op het nr. BE87 9799 6505 2294 op naam van het Land van Rode met de vermelding wandeling 25 juni 2022.

Om 10.15 u start de wandeling (2.30 u) aan de kapel van Issegem.

Wij starten de wandeling, onder begeleiding van Lucien, op “Heesehem’. We wandelen door het ‘Baelghemveld’, in de buurt van ‘Hemelgem’ en ‘Vrijhem’ wandelen wij door ‘het Syp’ om ‘op den Dries’ kennis te maken met de plaats waarmogelijks ‘de lieden van Badulo’ hun woonplaats hadden. Via het Muldershof de ‘Rakelde’, de ‘Huckerst raat en ‘Bechem’ nemen wij de voetwegel en komen we rond 12.30 u aan onze startplaats.