Het project autodelen is een geweldig succes te Lierde.

Sinds juni 2020 stelt het gemeentebestuur van Lierde drie deelwagens ter beschikking van haar inwoners. Samen met veertien andere gemeenten die in het project stapten worden achtentwintig elektrische deelwagens ter beschikking gesteld in onze regio. Twee jaar na de start van het project werd de balans opgemaakt en hieruit blijkt dat de gemeente Lierde bij de besten van de klas is.

In Lierde zijn de deelwagens terug te vinden aan het gemeentehuis. Eén personenwagen staat aan de voorkant ervan. Een tweede personenwagen en een bestelwagen staan op het Gemeenteplein. De deelwagens kunnen door iedereen gereserveerd worden via de app Share Mobility.

Twee jaar na de intrede van de deelwagens in de Vervoerregio Vlaamse Ardennen werd een balans opgemaakt. Hieruit blijkt dat Lierde koploper is op het gebied van het aantal met de deelwagens uitgevoerde ritten. Een groot deel van deze ritten worden uitgevoerd door gemeentemedewerkers maar ook voor privé-ritten is Lierde koploper na grootsteden zoals Aalst, Lede, Ronse, Denderleeuw en Zottegem.

“Uit de cijfers blijkt dat onze wagens regelmatig gebruikt worden, wat zeker de bedoeling was van dit project.”, zegt schepen van mobiliteit en verkeer Katelijne Scheirlinckx. “Wij zijn zeer tevreden dat wij bij de start van het project de keuze hebben gemaakt om de deelwagens ook te laten gebruiken door onze werknemers. Op deze manier verschijnen ze regelmatig in het straatbeeld wat ook voor meer publiciteit van de deelwagens zorgt”, vult burgemeester Jurgen Soetens aan.

“Wij hopen natuurlijk dat we deze cijfers op zijn minst kunnen behouden maar zouden deze liever nog willen verbeteren.” zegt schepen Katelijne Scheirlinckx. “Zou je graag eens een deelwagen reserveren? Op de website van de gemeente Lierde vind je via volgende link alle info hierover.”  https://www.lierde.be/burger/mobiliteit-en-wegen/deelwagens

Op de foto: Burgemeester Jurgen Soetens en Schepen van mobiliteit en verkeer Katelijne Scheirlinckx