De Kleppe krijgt als eerste Vlaamse vakantiecentrum een rolstoelschommel

NEOS met een Hart schenkt 10.000 euro

Dit weekend mocht De Kleppe een schenking van 10.000 euro in ontvangst nemen. Het Netwerk van Ondernemende Senioren NEOS zamelde dit mooie bedrag in met twee benefietconcerten van De Frivole Framboos. Henri Serlippens, voorzitter van NEOS Oost-Vlaanderen, kwam de cheque overhandigen op de drukbezochte opendeurdag van De Kleppe. De Kleppe zal de schenking onder andere gebruiken voor de aankoop van een rolstoelschommel. Het centrum blijft op die manier toonaangevend in het ontvangen van kwetsbare doelgroepen en mensen met een beperking. Eerder kreeg De Kleppe ook al als eerste Vlaamse vakantiecentrum het Autismevriendelijk label.

 

De Kleppe in Everbeek (Brakel) biedt vakantieplaatsen aan kwetsbare groepen, personen met een mentale of fysieke beperking, mensen in armoede, mensen met autisme en personen met een bijzondere hulpvraag. “We zijn NEOS ontzettend dankbaar voor dit initiatief en de gulle schenking! Een rolstoelschommel zal hier een echte meerwaarde zijn”, legt coördinator Robin Ronsyn uit. “Op De Kleppe ontvangen we mensen voor wie vakantie meestal niet zo evident is. Hier kunnen ze wel gewoon deelnemen aan activiteiten en een zorgeloze vakantie beleven. We voorzien zorghulpmiddelen, een autismevriendelijke werking, een professioneel zorgnetwerk, aangepaste activiteiten, een volledig toegankelijk domein, belevingsmomenten met de boerderijdieren… Een rolstoelschommel is de perfecte aanvulling! Bij mijn weten zijn we het eerste vakantiecentrum in Vlaanderen dat dit kan aanbieden. Het is een stevige investering, maar echt wel de moeite waard.

 

Tijdens de opendeurdag “Kleppe Toeren” kwamen honderden sympathisanten langs op De Kleppe. Velen  namen deel aan één van de wandeltochten rond Everbeek. Ook de demonstraties van de dierenwerking konden rekenen op heel wat belangstelling. Het werd een fijne dag voor jong en oud, met heel wat animatie, live muziek en lekker eten en drinken. “We zijn super blij met de opkomst. Dit is echt heel welgekomen”, vertelt Robin Ronsyn verder, “Onze werking steunt voor een groot deel op vrijwilligers en personen in sociale tewerkstelling. De Kleppe krijgt geen werkingssubsidies. Om onze projecten te realiseren zijn we aangewezen op giften en gulle sponsors zoals NEOS.”

 

Hoogtepunt van de dag was de uitreiking van de cheque van 10.000 euro. “Solidariteit en engagement zitten in het DNA van NEOS. In het kader van onze solidaire campagne “NEOS met een hart” willen we de hand reiken naar mensen in armoede, op de vlucht of met een beperking”, aldus Henri Serlippens, voorzitter van NEOS Oost-Vlaanderen,  “We zijn verheugd dat we deze mooie opbrengst van 10.000 euro vandaag kunnen overhandigen want met de corona-crisis heeft het wel wat voeten in de aarde gehad om de twee benefietconcerten te kunnen organiseren. Maar NEOS Brakel-Lierde en NEOS Ninove hebben hier een heel mooie inspanning gedaan. We zijn onze leden bijzonder dankbaar voor het resultaat van vandaag!”.

 

De schenking van NEOS geeft De Kleppe een stevige duw in de rug. “We hadden niet durven dromen op zo’n mooi bedrag”, vervolgt Robin Ronsyn, “Naast een bijdrage voor de rolstoelschommel zetten we de fondsen ook in voor de aankoop en onderhoud van zorgmateriaal, onze dierenwerking, de aanleg van ons laatste stukje rolstoeltoegankelijk pad, de aankoop van een degelijk schuurmachine en compressor die we hier al lang nodig hadden”. “En…. een stukje investeren we ook in kunst! Op de Kleppe-muur vooraan komt er een grote muurschildering die één van de blikvangers zal worden van de BiZar Kunstroute wandeling hier in de streek. Daarover hoor je ongetwijfeld later meer… !”, lacht een tevreden Kleppe-coördinator Ronsyn.

 

Wie meer wil weten over het project van De Kleppe, of wie graag zelf vrijwilliger wordt, neem zeker een kijkje op www.dekleppe.be.

Het was Neos-voorzitter (Oost-Vlaanderen) Henri Serlippens die de cheque kwam overhandigen in aanwezigheid van enkele lokale Neos-bestuursleden.