Merelbeke maakt zich op voor tweedaags wielerfeest

Baloise Belgium Tour

Merelbeke maakt zich op voor een groot wielerfeest. In het kader van de start van de Baloise Belgium Tour is de gemeente twee dagen lang in de ban van de koers. Op dinsdag 14 juni worden de renners aan het publiek voorgesteld, een dag later start de eerste etappe van de Belgische rittenkoers in het hart van de Oost-Vlaamse gemeente.

 Fabio Jakobsen en Yves Lampaert (Quick-Step Alpha Vinyl), Victor Campenaerts en seizoenssensatie Arnaud De Lie (Lotto-Soudal), Giro-ritwinnaar Dries De Bondt en Gianni Vermeersch (Alpecin-Fenix). Het is maar een kleine greep uit de toppers die in de Baloise Belgium Tour (15-19 juni) aan de start zullen staan. Vorig jaar werd de wedstrijd nog gewonnen door Remco Evenepoel.

Voor de start van de Belgische rittenwedstrijd zal het Kerkplein van Merelbeke ondergedompeld worden in een unieke wielersfeer. Op dinsdag 14 juni worden om17u30 alle ploegen en renners aan het publiek voorgesteld. VRT-commentatoren Renaat Schotte en Sven Nys zorgen voor de deskundige omkadering. De ideale gelegenheid om je favoriete renners van dichtbij te spotten of een handtekening te verzamelen.

Coverband ‘Edje Ska & de Pilchards’ en ‘DJ PJ’ zorgen achteraf voor de perfecte afterwork­-ambiance. Naast een sfeervolle publieksbar kan je bij drie lokale foodtrucks terecht voor een heerlijk hapje. De lokale organisatie is in handen van vzw handselcentrum Merelbeke.

Woensdag 15 juni is het tijd voor koers en de start van de eerste etappe van de Baloise Belgium Tour. Een perfect moment om de laatste voorbereidingen van de ploegen te observeren. Na de ploegenpresentatie om 12u05 weerklinkt om 13u20 ter hoogte van het gemeentehuis het startschot. Een halfuur later volgt een eerste doortocht en tussensprint.

Hoogdag

Schepen van Sport Egbert Lachaert is blij met de komst van de Baloise Belgium Tour: “Merelbeke heeft een lange wielergeschiedenis. Niet alleen is Merelbekenaar André Dierickx een oud-winnaar van de wedstrijd, als lokaal bestuur blijven wij tal van wielerevenementen ondersteunen. Dat we de ploegvoorstelling en start van de eerste etape kunnen organiseren, is voor ons een eer.”

 

“Merelbeke is klaar voor de ontvangst van het wielerpeleton en kijkt écht uit naar de start van de Baloise Belgium Tour”, vult burgemeester Filip Thienpont aan. “Het wordt een hoogdag voor onze wielerminnende bevolking.”

rit info Merelbeke Maarkedal: https://www.sport.be/baloisebelgiumtour/2022/downloads/parcours/kaart_rit1.pdf

Programma Dinsdag 14/06
16u00 opening bar + start achtergrondmuziek
17u30 start ploegenpresentatie met Renaat Schotte en Sven Nys
18u45 huldiging Merelbeekse ex-profrenners
19u00 coverband ‘Edje Ska & de Pilchards’
20u30 afterparty met DJ JP
22u00 einde

Woensdag 15/06
11u00 opening bar + live muziek
11u00 aankomst ploegbussen (Sportstraat)
12u05 start ploegenpresentatie met Renaat Schotte en Sven Nys
13u20 officieuze start ter hoogte van gemeentehuis
13u50 doortocht + 1ste tussensprint ter hoogte van gemeentehuis
14u00 einde