Dakwerken zorgen voor fikse woningbrand te Grimminge

Beeld: Sandra Moreels en Anna Mariusz Debkowska

Grimminge. Maandagmorgen 13 juni 2022 brak er in de Raspaillebosstraat rond 8.00 uur te Grimminge in een woning een brand uit. Volgens getuigenissen zou de woning onlangs verkocht zijn en zijn de nieuwe eigenaars werken aan het uitvoeren. Daarbij zou de brand zijn ontstaan door werkzaamheden aan het dak, meer bepaald door roofing te branden. Toen de brandweer ter plaatse was, stond een deel van het dak reeds in lichterlaaie. De schade aan de woning is aanzienlijk. Het dak brandde volledig af. De bovenverdieping is volledig vernield en het gelijkvloers had te lijden onder de felle rook en het bluswater. De getroffenen – een gezin met één kind – van de brand vonden onderdak bij familie en vrienden. De Raspaillebosstraat werd tijdens de bluswerken afgesloten.

Julien Borremans