Eerste Zwalms landbouwforum op 23 juni

 

Lokaal bestuur Zwalm wenst enkele inspirerende infomomenten te organiseren voor haar land- en tuinbouwers. De eerste info- en gespreksavond vindt plaats op donderdag 23 juni om 20 u. in de raadzaal van het gemeentehuis.

 

Land- en tuinbouwers krijgen die avond deskundige uitleg over het nut en de haalbaarheid van koolstofopslag in de bodem. Koolstofopslag in landbouwbodems is namelijk geen eenvoudig verhaal.

Greet Ruysschaert en Tommy D’Hose, onderzoekers koolstofopslag en duurzaam bodembeheer bij het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) geven een woordje uitleg.

Aansluitend zal ook een landbouwer zijn ervaringen hierover delen. Na een babbel met een drankje en een hapje volgt een korte toelichting over interessante wijzigingen in bestaande subsidies en de lancering van een nieuw subsidiereglement.

Koen Fauconnier, van de dienst Landbouw en Platteland van de Provincie Oost-Vlaanderen, sluit de avond af en licht de klimaatrobuuste inrichting van het stroomgebied van de Peerdestokbeek, Molenbeek en Wijlegemse beek toe.

Kortom een boeiende avond, waarbij je als land- of tuinbouwer met heel wat interessante informatie weer naar huis gaat.

 

Praktisch

Donderdag 23 juni om 20 u.

Grote raadzaal gemeentehuis