Roel Van Bambost en band schitteren in GC De Kluize

Senioren genieten van Nederlandstalige luisterliedjes

Senioren van Oosterzele hebben in de Oosterzeelse cultuurtempel GC De Kluize volop genoten van het concert van Roel Van Bambost en zijn band. Roel en zijn band streken neer in Oosterzele. En hoe? In een wervelwind van songs en geflankeerd door een uitstekende band met Gijs Hollebosch (dobro en mandoline), Stef Wouters (gitarist) en Alex Rombout (accordeon) maakte Roel Van Bambost snel duidelijk dat hij onbetwistbaar een formidabele troubadour, singer – songwriter en protestzanger is. Een kleinkunstenaar met grote K.  Sterke persoonlijkheid én talentrijk. Het publiek is vlug in de ban van Roel Van Bambost. Zijn warme stem laat je niet onverschillig. Hij brengt na een lange carrière een heel goed gevoel over. Roel kreeg na afloop veel lovende kritieken en een deugddoend  applaus. Zijn nieuw programma ‘De Kleine Revolutie’, een knipoog naar ‘De Grote Revolutie’, één van de succesrijkste songs van Miek & Roel, slaat onmiddellijk aan. In veel nummers wordt hij vocaal ondersteund door Gijs, Stef en Alex. De mandoline, dobro, gitaar en accordeon maken het allemaal heel melodieus.
Veel senioren kennen Roel Van Bambost ook als filmrecensent van de BRT, en van het kleinkunst-duo met Miek jarenlang aan zijn zij. Miek en Roel vallen in de prijzen in de ‘Ontdek de Ster’-wedstrijd. Er volgen LP’s, albums, CD’s. In maart 2017 valt het doek, na een carrière van ruim 50 jaar wordt een punt gezet achter de optredens van Miek & Roel. Roel trekt nu met zijn band naar culturele centra. Zo ook naar het GC De Kluize in Scheldewindeke. Hij brengt heel genietbare songs. In vlekkeloos Nederlands. Een perfect optreden. Getekend Roel Van Bambost en band. Voor minder gaan ze niet. Meteen wordt duidelijk dat het publiek een genietbare namiddag  wacht. Stond daar een perfecte Roel en band  te performen? Alleszins. Het concert was gepolijst, mooi uitgebouwd. Zo’n concert is vooral luisteren, kijken en genieten. ‘Ster’ Roel heeft al lang geleerd wat een optreden inhoudt. Met een gebalanceerde verzameling songs kan het echt niet fout lopen. Dat hij met hart en ziel zingt straalt er van af. Als een geoliede machine heeft hij niet veel nodig om het heel aandachtig publiek bij het nekvel te grijpen. Energie die zichtbaar wordt. Vol overgave. Staat ontspannen op het podium. Podiumvastheid. Hij legt met zichtbaar genoegen contact met het publiek.  Een hartverwarmende stem.
Verrassing

Wat een verrassing! Zomaar uit het publiek kwam ineens Miek op het podium gestapt. Het deed deugd om haar nog eens – na een lange inactiviteit- aan het werk te zien. Blijkbaar tevreden dat ze nog na al die jaren nog eens eventjes mocht optreden. Haar stem heeft weliswaar wat ingeboet, maar ze heeft nog altijd de charme en het heilig vuur van destijds doen ze samen met Roel zowat in alle dorpen van Vlaanderen optrad. Miek is eigenlijk niet los te weken van de erfenis die ze met Roel naliet als duo. Het dankbaar publiek bedankte haar met een warm applaus. Het deed haar wat, nog eens te kunnen proeven van podiumkunst.

Het publiek kreeg een heerlijk concert. Innemende, gevoelige, maar ook meeslepende en actuele songs. Een portie Roel doet wonderen. Meesterwerkjes. Kleinkunst, met grote K. Hij blijft schilderen met woorden, akkoorden en melodieën. Aparte geluiden. Zijn stijl werkt.  Veel nummers zijn er bij de senioren een hele generatie ingebrand.  Op het podium een band om ‘u’ tegen te zeggen. Roel komt gewoon over. Eenvoud siert hen. Spontaan. Hij eindigde heel sterk. Het publiek vroeg en kreeg een paar bisnummers en bedankte meermaals met een warm applaus. Klasse drijft altijd boven. Ruim anderhalf uur  – zonder pauze – het publiek entertainen blijft een heuse krachttoer. Het had een staande ovatie verdiend. (mvdv, foto’s ddl)