Insectenhotels ingehuldigd aan sportcentrum De Veldmuis en in Grupellopark

Geraardsbergen. Leerlingen van de twee OK!-klassen van de GO! Middenschool Geraardsbergen bouwden eigenhandig twee insectenhotels. Eentje werd zondag tijdens de bijvriendelijke wandeling onthuld in het Grupellopark. Een ander maandagochtend aan sportcentrum De Veldmuis.

Verscheidenheid aan leven in onze natuur is belangrijk voor het goed functioneren van onze ecosystemen. Vooral bijen en hommels hebben het bijzonder moeilijk en vinden steeds minder plaatsen waar ze kunnen huizen. Insectenhotels bieden bijen en insecten extra mogelijkheden om te overleven.

De leerlingen uit de Middenschool hebben hiertoe de handen uit de mouwen gestoken. Ze bouwden twee indrukwekkende insectenhotels die ze schonken aan de stad. “We zijn zeer opgetogen met het mooie initiatief van deze leerlingen,” zegt schepen van Milieu Stephan De Prez. “De insectenhotels komen de natuur zeer ten goede, maar hebben bovendien een sensibiliserende functie. We zijn dan ook erg blij om deze hotels een plaatsje te kunnen geven op toegankelijke en zichtbare plaatsen in onze stad.” Beide nestplaatsen voor bijen en andere insecten blijven permanent staan.