Werken in Zegelsem van start

Twee weken hinder in Zegelsem op de N8

Gemeenteraadslid Hedwin De Clercq uitte zijn ongenoegen over de vele niet gecoördineerde werven die Brakel rijk is. Vandaag is er nu gestart met werken op de N8 in Zegelsem.

“Ik blijf het herhalen dat dit toch  aantoont dat er een gebrek aan planning is. Er  is momenteel grote hinder aan het Rond Plein, Beekstraat en voor alle bewoners van Opbrakel is er zeer grote hinder door de kilometerslange omleidingen. Dit is van het goede teveel en toch wil men alles op hetzelfde moment laten gebeuren. Dit is niet populistisch. We moeten veilige wegen hebben maar alles meer gespreid in de tijd.”

Schepen Sabine Hoeckman herhaalde haar standpunt dat de gemeente Brakel geen vat heeft op werken die op Vlaams niveau worden uitgevoerd. “We  hadden enig uitstel gevraagd maar dit ging gewoonweg niet. De Lijn was eveneens vragende partij.”

De hinder op de N8 in Zegelsem duren ongeveer twee weken.  Er wordt een nieuwe laag asfalt aangebracht.

Wie uit Brakel richting Oudenaarde rijdt kan door op de N8.  Uit de andere richting komende uit Oudenaarde is er  wel een passende omleiding via de Leierwaarde en de Hauwstraat.