‘In de loop van 2023 worden de werken aan de stuw in Geraardsbergen heropgestart.’

De werken aan de stuw liggen intussen vijf jaar stil.


Geraardsbergen. De werken aan de stuw zijn deels uitgevoerd, maar liggen sinds oktober 2017 stil. De bouwvergunning werd vernietigd. ‘Intussen gaan de voorbereidingen voor de heropstart verder. In samenspraak met de stad Geraardsbergen gaat De Vlaamse Waterweg nv voluit voor de herstart van de werken en een nieuwe stuw’, laat Thomas De Wannemaeker, projectingenieur van De Vlaamse Waterweg nv, weten. ‘In de loop van 2023 worden de werken aan de stuw in Geraardsbergen heropgestart.’

Op het programma staan een vispassage, de bouw van een dienstgebouw met houten gevelbekleding, aanpassing aan de stuw en de sluis, de herinrichting van het sluislplein met zitbanken en een betere fiets- en wandelverbinding.
‘De stuw van Geraardsbergen krijgt absolute prioriteit. Dit omwille van de impact op de omgeving en de specifieke risico’s voor het bedienende personeel’, klinkt het.

Julien Borremans

Lees ook:

Situatie op de Dender blijft acuut. Nieuwe stuwen zullen niet volstaan tegen wateroverlast.