McDonald’s mag aan de overvolle Astridlaan bouwen

Geraardsbergen. Het stadsbestuur heeft op 13 juni een omgevingsvergunning onder voorwaarden verleend voor de bouw van een McDonald’s op de Astridlaan. De komst van de fastfoodketen kan op heel wat scepsis rekenen. In eerste instantie zal de verkeersdrukte en -onveiligheid op de Astridlaan nog toenemen. De fastfoodfabriek komt naast een school, wat de gezondheid van de schoolgaande jeugd niet zal bevorderen. Tot slot zal er aan de oevers van de Molenbeek weer extra oppervlakte worden gebetonneerd, wat het overstromingsgevaar van de gecontesteerde beek nog verder in de hand zal werken.

Wie met deze beslissing niet eens is, kan nog bezwaar indienen tot en met 22 juli 2022.

U kan de stukken raadplegen op: https://www.geraardsbergen.be/bekendmakingen/categorie/24/bekendmaking-omgevingsvergunning

Julien Borremans

Lees ook:

Snowgames in Lessen… een verkeersinfarct voor de Astridlaan en de Groteweg ligt in het verschiet