History Wings maakt DVD over crash Lancaster bommenwerper

Lierde. Op 4 mei 2022 organiseerde History Wings in samenwerking met de gemeente Lierde een herdenking naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de crash van een Lancaster bommenwerper die in 1942 neerstortte in de wijk Kakebe waarbij 6 van de 7 bemanningsleden het leven lieten. Op deze herdenking waren, naast familieleden van de gesneuvelden, militaire vertegenwoordigers van de Royal Air Force, Ministerie van Defensie, Ambassadeurs en Consul van de Ambassades van UK, Australië en Nieuw-Zeeland aanwezig.

Historisch was dat voor de eerste keer na de Tweede Wereldoorlog, en ook voor de laatste keer, opnieuw een Lancaster bommenwerper over Lierde vloog en zo een groet bracht aan de gesneuvelden en ook over het veld vloog waar de crash gebeurde. Daar dit dus een uitzonderlijke herdenking betrof besloten de organisatoren van zowel de herdenking aan het monument, de overvluchten van de Lancaster als van de evocatie in OC De Lier een 2 uur durende video documentaire te maken die ze nu op DVD uitbrachten.

De familieleden die een eerste versie te zien kregen waren opgetogen over de manier waarop alles in beeld werd gebracht, want naast de opnames van de herdenking was er ook een unieke evocatie en geluidsopname in de video verwerkt door Lugy Video Producties. Zo werd vandaag een eerste exemplaar door Dirk de Quick van History Wings overhandigd aan Burgemeester Jurgen Soetens, die de DVD in ontvangst nam in naam van de gemeente Lierde.

Wie graag ook een exemplaar van deze DVD zou hebben van dit, voor Lierde historisch,  gebeuren, kan steeds een mail sturen voor info met naam en adres naar historywings@gmail.com.
De DVD kost 15 euro. Voor Lierdenaren wordt die gratis thuis bezorgd. Buiten Lierde komt er 7 euro verzendkosten bij.

X