Melle trakteert opnieuw op ongecensureerde versie HeMelse Feesten

van 1 tot 11 juli

Dit jaar pakt Melle bij de start van de grote vakantie opnieuw uit met een ongecensureerde versie van de HeMelse Feesten. Vanaf 1 juli trakteert het lokaal bestuur van Melle in samenwerking met verenigingen, horeca en middenstand het publiek op een opmerkelijk en uitgebreid programma.

De aftrap staat gepland met een optreden van het Melse trio ‘Crooked Steps’ op het Gemeenteplein. Vrijdag 1 juli belooft verder ook voor de jongere generatie een topdag te worden, want dan gaat ook de kermis van start en dit tot en met donderdag 7 juli.

Op zaterdag 2 juli kan menig Mellenaar snuisteren tussen tweedehandsboeken of zelfs een museumobject adopteren. In het KultuurKafee kunnen de kinderen deelnemen aan een workshop cartoontekenen en vindt een cartoontentoonstelling plaats. Op diezelfde dag staan onder andere Belle Perez en Ebe op het muzikale programma. Deze laatste verdiende zijn strepen als halve finalist van The Voice Kids.

Zondag 3 juli gaat van start met een luxeontbijt, waarna je de colonne motorrijders kan bewonderen tijdens het motortreffen. De hele dag staat in het teken van de braderijfeesten, met jeugd- en rommelmarkt, wereldfeest, straatanimatie en knallende Vlaamse muziekoptredens.

Op maandag 4 juli gaat de avondmarkt door en kan je als zelfstandige netwerken tijdens het ondernemerscafé.

Schepen van evenementen Frederik De Buck steekt zijn vreugde niet onder stoelen of banken. Hij meldt ons opgetogen dat het enorm deugd zal doen om na drie jaar terug een volwaardige versie van de feesten te kunnen organiseren. En als feestelijke afsluiter heeft ons lokaal bestuur dit jaar trouwens opnieuw vuurwerk in petto.

Ook de Vlaamse Feestdag op 11 juli aan het Lijsternest is het vermelden waard: vanaf 18 uur kan iedereen aan tafel om daarna te genieten van The Mellvids Big Band waarna Peter Koelewijn & The Rockets op de planken staat.

Burgemeester De Maeseneer sluit dan ook met veel trots af: dit is een editie om u tegen te zeggen, ik wil dan ook iedereen uitnodigen om een graantje mee te pikken van dit imposante programma. Het wordt een niet te missen editie van de HeMelse feesten.

De volledige programmatie vind je op https://www.melle.be/hemelse-feesten-2022