‘De brokstukken van de bevrijdingsboom raken maar niet opgeruimd.’


Goeferdinge. Eén maand nadat de bevrijdingsboom uit 1830 het op de parking naast de kerk van Goeferdinge begaf, zijn de brokstukken nog steeds niet weggehaald. Dit zorgt bij de buurtbewoners voor de nodige wrevel. ‘De brokstukken van de bevrijdingsboom raken maar niet opgeruimd’, laat Stéphan Bourlau weten. De voorman van Het Alternatief zal het stadsbestuur aanmanen om de brokstukken zo vlug mogelijk op te ruimen.

Op 25 mei 2022 begaf de bevrijdingsboom uit 1830 het op de parking naast de kerk van Goeferdinge. Gelukkig zonder ongelukken, ‘want heel wat mens komen hun spullen in de kledingcontainers steken die op het plein staan, en naburige kinderen spelen op de parking’, laat Stéphan Bourlau weten, die rechtover het plein woont.

Eén maand later zijn de brokstukken van de boom nog steeds niet weggehaald. Dat zorgt bij de buurtbewoners voor de nodige wrevel. ‘Het is een druk bezochte plaats. Bovendien spelen er kinderen uit de buurt’, laat Stéphan Bourlau weten. ‘Over 14 dagen wordt kermis Goeferdinge gevierd en spelen de festiviteiten zich af op deze parking. Ik zal het stadsbestuur aanmanen om de brokstukken zo vlug mogelijk op te ruimen’, laat de voorman van Het Alternatief weten.

Julien Borremans