Extra speelruimte voor jongeren in Oosterzele

Scheldewindeke op de site ‘Hemelstraat – Hoeksken

Er is weer extra speelruimte op komst voor de jeugd in Oosterzele. De gemeenteraad van Oosterzele heeft de aankoop van een stuk grond op de site ‘Hemelstraat – Hoeksken – Oude Heirbaan’ goedgekeurd. De grond grenst aan het speelterrein ‘Hemelstraat’ en zal vanaf de zomer dienen als speelweide.

‘De aankoop geeft 1 623 m² meer ruimte voor de werking van de jeugdverenigingen en speelkansen voor iedereen in de gemeente. Het stuk grond zal samen met het speelterrein in de Hemelstraat één grote speelweide vormen, gescheiden door een beek. Vanaf deze zomer kan je er naar hartenlust ravotten.’, vertelt Filip Vermeiren, voorzitter van het directiecomité van autonoom gemeentebedrijf De Kluize.‘Om de speelruimte  in Oosterzele uit te breiden, is ook de aanleg bezig van een speelweide achter de sporthal. Met beide gronden  neemt de gemeente een nieuwe stap in de uitbreiding van haar speeloppervlakte die iedereen kan gebruiken.’, zei Elsy De Wilde, schepen voor niet-georganiseerd jeugdwerk.