Oosterzele: Zaterdag werd de nieuwe wandelroute geopend “Lange Broucke wandelroute”

Een 3.5 km rond het geboortebos aan de Scheurbroek

De Gemeente startte met de aanleg van geboortebos ‘Lange Broucke’ in 2009. Ondertussen onderneemt ze stappen om natuurlijke speelelementen te integreren. De ‘finishing touch’ is een wandelroute van 3,5 km langs- en doorheen het bos. De Lange Broucke route is een samenwerking tussen de diensten Infrastructuur en Toerisme. Op 25 juni werd deze route feestelijk geopend. Tijdens het welkomstwoord liet schepen Christ Meuleman dit nieuwtje weten: in het najaar starten er opnames van een kortfilm in het geboortebos!

In heel wat steden en gemeenten kan je een geboortebos vinden. De symboliek van bomen komt sterk overeen met de geboorte en het opgroeien van een kind. Een nieuw leven moet ruimte en zuurstof krijgen om uit te groeien tot een volwassene. Oosterzele maakte snel de klik om het geboortebos in te vullen als speelbos, door het integreren van klauter- en klimtuigen, wilgentunnels, een blote voetenpad enz… Enkel het gewestplan gooide roet in het eten, waardoor de omvorming tot speelbos vertraging opliep.

In 2009 plantte de gemeente de eerste geboortebomen. Ondertussen zijn die uitgegroeid tot een groene long en wordt er werk gemaakt van de integratie van de natuurlijke speeltuigen.De laatste recreatieve toevoeging is een wandelroute van 3,5 km door en rond het bos. Deze wandeling is een samenwerking tussen de diensten Infrastructuur en Toerisme van de gemeente.