Nieuwe locatie in de Bijloke voor tijdelijk skatepark

Als tussenoplossing in afwachting van de bouw van een vast skatepark op de site Bevegemse Vijvers werd in de zomer van vorig jaar een pop-up skatepark ingericht op de pendelparking (kant spoorwegberm) rechtover het OCMW in de Deinsbekestraat. Terwijl de mobiele skaterampen nadien terug gestockeerd werden in de stedelijke loods, wordt die parking intussen – na de tijden van corona – opnieuw intensief gebruikt door pendelaars en gingen de jeugd- en sportdienst op zoek naar een alternatieve locatie voor de inrichting van een tijdelijk mobiel skatepark.

Daarbij zijn ze uitgekomen op het pleintje aan het einde Lijsterbesstraat/Sint-Niklaasplein in de wijk Bijloke. Dit vroegere sportterrein is veilig afgesloten met paaltjes en heeft een vlakke ondergrond van betonklinkers in goede staat. Het pleintje is eigendom van de Sociale Huisvestigingsmaatschappij Denderstreek die bereid is om het ter beschikking te stellen. De toestellen zullen ter plaatse eerst onderworpen worden aan een risicoanalyse door een bevoegde medewerker van stad Zottegem. Daarna zullen de skaters er zich op de skaterampen kunnen uitleven van 1 juli tot 1 oktober.