© Stad Zottegem/Facebook

Olympisch kampioen Joris Caekebeke gehuldigd door stad Zottegem

Maandag werd de Zottegemse olympische atleet Joris Caekebe uitgenodigd naar administratief centrum Sanitary en om er gehuldigd te worden door het stadsbestuur. Hij is er immers in geslaagd om twee medailles te behalen tijdens de internationale Special Olympics in Malta en twee weken later behaalde hij nog eens drie medailles tijdens de nationale Special Olympics in Louvain-la-Neuve.

Joris speelt als sportieve duizendpoot ook voetbal bij de G-ploeg van KSV Sottegem en is daarnaast ook trots lid van de Special Red Devils in Tubeke, waar hij keeper is bij niveau twee. Tijdens de Europese editie (de Special Olympics Invitational Games in Malta van 13 mei tot 18 mei) behaalde Joris de gouden medaille voor de discipline ‘kogelstoten 4kg’ met een worp van 10m12. Hij won ook een bronzen medaille voor de ‘4x10m estafette’ en haalde een mooie 6deplaats bij de ‘100m lopen’. Tijdens de nationale editie (de Special Olympics Belgium National Games in Louvain-la-Neuve van 25 mei tot 28 mei) won hij maar liefst drie medailles: goud in de discipline ‘verspringen’ met een sprong van 4m14, zilver bij de ‘100m lopen’ met een toptijd van 13’46’’ en brons voor de discipline ‘kogelstoten 4kg’ met een worp van 10m28.

“Joris blonk uit in verschillende disciplines: kogelstoten, verspringen, 4×100 estafette en 100m lopen en is terecht enorm fier op zijn prestaties”, zegt burgemeester Evelien De Both (N-VA). “Ook wij zijn bijzonder trots op onze Zottegemse meervoudig olympisch kampioen. Zo een topprestatie verdient het om op een gepaste wijze te vieren en Joris werd samen met zijn ouders uitgenodigd in de Lichtstraat van het Administratief Centrum Sanitary voor een huldiging. Nogmaals een dikke proficiat van het voltallig college! We wensen Joris veel succes in zijn verdere carrière en zijn er zeker van dat hij nog veel medailles in de wacht zal slepen.”