Gemeente Lierde zet in op veilige verkeersituaties voor iedereen.

In de Kerkstraat en de Wassegemstraat in Deftinge werden de fietssuggestiestroken opgefrist.

Het is van belang dat deze stroken goed zichtbaar zijn zodat fietsers de correcte plaats innemen op het wegdek en zij goed zichtbaar zijn voor het verkeer. Deze stroken zorgen er ook voor dat de weg visueel wordt versmald waardoor bestuurders (hopelijk) trager rijden.

De stroken in de Kerkstraat en de Wassegemstraat in Deftinge waren niet meer zo goed zichtbaar waardoor de verkeersveiligheid in het gedrang kwam. De gemeente heeft dan ook beslist om deze een volledige opfrissingsbeurt te geven. De bestaande rode stroken werden eerst gewaterstraald en volledig gecleand om ze daarna opnieuw in fel geel aan te brengen.

Door deze vernieuwing hoopt de gemeente dat de fietsers op een veilige manier langs deze straten, die heel veel worden gebruikt door schoolgaande kinderen en hun ouders, kunnen fietsen.

 “Door de opfrissing van de fietssuggestiestroken is de schoolomgeving in Deftinge terug wat veiliger voor de zwakke weggebruikers.” weet Schepen van mobiliteit en verkeer Katelijne Scheirlinckx, die zeer tevreden is met het resultaat, ons te vertellen.

Schepen van mobiliteit en verkeer Katelijne Scheirlinckx