De eerste post-corona zomertocht van wandelclub CSC LIERDE vzw werd een onverwacht succes.

Op zondag 3 juli 2022 kwamen er 1166 wandelaars opdagen om deel te nemen aan de 34ste Zomertocht van de Lierdse Club voor Sport en Cultuur.

Het werd niet enkel een geweldig succes door het aantal wandelaars dat kwam opdagen doch ook door de inzet van alle medewerkers die werkelijk allen het beste van zichzelf gaven.

Het was een bang afwachten daar ook CSC LIERDE vzw, zoals zovele clubs,  onder de coronamaatregelen te lijden had gehad. Verscheidene clubs hielden op te bestaan omdat ze naast de financiële problemen ook dikwijls te kampen hadden met het, om al dan niet corona gelieerde redenen, wegvallen van medewerkers. Niet allen stopten dadelijk hun werking doch menig wandeltocht werd om voornoemde reden geannuleerd.

Op de tochten die dan wel doorgingen was de geringe opkomst van wandelaars dan weer een ander  doembeeld dat ook meermaals door de hoofden van de CSC-bestuursleden ging.

Maar alle doembeelden en zorgen verdwenen als sneeuw voor de zon toen vele wandelaars al van vroeg in de morgen toestroomden in OC De Lier.

Al vlug bleek dat de parcoursmeesters en hun ploeg uitstekend werk hadden geleverd want  de felicitaties voor de prachtige parcours en de perfecte bewegwijzering ervan waren niet uit de lucht. Ook de vlotte bediening in de startzaal en op de rustposten wekten bewondering bij de wandelaars.

Wat betreft de parcours, die varieerden van 4,5km tot 32km, dienen we nog te vermelden dat CSC er dit jaar voor koos om een groot deel op grondgebied van de buurgemeenten te wandelen en zelfs eventjes de taalgrens over te steken.

Waarom het mooie landelijke Lierde even verlaten werd lichtte CSC LIERDE voorzitter Marc Maroye graag toe: “Je weet dat Lierde alles heeft, véél meer dan de ons omliggende buurgemeenten. Op één niet onbelangrijk detail na. Dat onverharde wegen en natuur in Lierde de laatste tijd steeds zeldzamer worden is je allicht niet ontgaan. Wandelpaden lopen enerzijds steeds meer op een dood spoor. Waar men gaat langs Lierdse wegen komt men anderzijds velden tegen. Alles wat mooi zou kunnen zijn is uitermate geschikt om je hond uit te laten en de terugtocht aan te vatten langs dezelfde weg. Diezelfde omliggende gemeenten hebben heel wat méér te bieden, zonder veel puzzel- en denkwerk. Daarom niet getreurd. We gunnen onze buren alles waar ze wél goed in zijn.“

Deelnemers en rangschikking.

Van de 1166 deelnemers waren er 23 medewerkers, wat wil zeggen dat er 1143 stappers waren.

Van deze 1143 stappers waren er 899 aangesloten bij 66 verschillende clubs van Wandelsport Vlaanderen, 7 aangesloten bij 3 verschillende clubs van de Waalse wandelfederatie FFBMP en 237 individuele wandelaars.

Uitslag.

1–  WSV Egmont Zottegem vzw                   180 stappers

2 – Padstappers Geraardsbergen vzw      152 stappers

3 – Hanske de Krijger vzw                               51 stappers

Deze drie clubs die met de meeste wandelaars aanwezig waren ontvingen ieder een prachtige biermand met streekbieren geschonken door de voorzitter van de Lierdse sportraad Kurt De Gelas.

De inrichtende club CSC Lierde vzw was aanwezig met 26 wandelaars + 23 medewerkers.

Een onverwacht, doch welverdiend succes voor de organisatie en de medewerkers van wandelclub CSC Lierde.

Een succes dat dan toch de covid gerelateerde problemen een beetje doet vergeten en misschien wel de hoognodige boost is voor een herstart van de club.