Hoe wordt de verhuurder beschermd?

Waar staat de verhuurder?

Een dame wiens naam is gekend bij de redactie liet ons het volgende weten omtrent de verhuur van een pand.

“Ik heb het huisje van ons oma verhuurd met immo. Ik dacht dat dit met een goed contract was. Het huis werd opgeknapt met de laatste spaarcentjes. Onze huurder is een alleenstaande met 3 kids  en heeft ondertussen  al 6 maanden niet betaald.  De nutsvoorzieningen  elektriciteit en gas hebben we samen ingevuld. De verhuurder ging dit doorsturen. Het was  stom geredeneerd want ik had het zelf moeten doen. (maar  had blijkbaar te veel vertrouwen). De rekening van Engie bedraagt …3000€ op mijn naam… .  De advocaat  en vrederechter  werden ingeschakeld –  verhuurder in kwestie …is veroordeeld om alles te betalen en moet uit de woning. De dame in kwestie is nog steeds in mijn woning en via een deurwaarder ze laten uitzetten is op mijn kosten………Er is ook nog geen euro terugbetaald van huur ,gas,….wat ook  via de deurwaarder of advocaat  zal moeten. gebeuren.  Er zal  aan loonbeslag worden gedaan maar dit is ook beperkt zodat het jaren kan duren vooraleer ik wat geld terug zie of misschien niks krijg.

Ik heb alles via het boekje gedaan en sta letterlijk in de kou. Als alleenstaande weegt dit bijzonder zwaar. Er waren in dit geval nog klachten van een zwaar verwaarloosde hond. Tevens zijn er veel klachten van buren wegens nachtlawaai.

Mijn punt is dat je als verhuurder nergens staat……. … advocaat, vredegerecht en deurwaarder betalen en het vuil nog opkuisen er bij….”

 

X