Kermis Windeke, als herboren

Christoff palmt marktplein in, dat is de max

Kermis Windeke, editie 2022, is voorbij. Corona gooide twee jaar lang roet in het eten, maar Kermis Windeke is helemaal terug van weggeweest. Kermis Windeke, als herboren. En er  kon eindelijk opnieuw gefeest worden. De Windeekse Groenbuiken weten hoe dat moet. De kermis blijft aanspreken. De Windeekse Groenbuiken boksten een gevarieerd programma in elkaar, een affiche die veel feestgangers kon bekoren. De goesting was groot. Na twee vermaledijde coronajaren slaagden de Groenbuiken erin opnieuw een pittig kermisprogramma te serveren. Chapeau. De optredens op het marktplein waren allemaal gratis, het is de dag van vandaag niet evident. Maar dankzij de inzet van de Groenbuiken, de sponsors, de cafés, krijgt men het nog altijd voor mekaar. Kermis Windeke profileert zich nadrukkelijk als een familiehappening. Zowel kinderen, hippe jongeren, eeuwig jong blijvende seigneurs,…kortom iedereen voelt zich thuis op de kermis. Het comité besteedt veel aandacht aan het programma en wil in Scheldewindeke een heus volksfeest creëren.
Men kon op de editie 2022 genieten van de optocht van de Groenbuikreus, spelersvoorstelling KVV Windeke, boysband Bobby, Christoff, afterparty dj Christopher, disco, ambiance in café Salamander, Oldtimer Classic Tour, aperitiefconcert The Mighty Black Camel, Jan Parent met zangeressen Annelies en Zippora, Kate Lane, Peter Mitchell, veel pintjes in de plaatselijke horeca, Lissa Lewis in GC De Kluize, braderie, aperitiefstand Windeekse Groenbuiken, wielerwedstrijd voor nieuwelingen en dames elite, attracties, eten en drinken, veel sfeer,…een rijkelijk menu met veel gangen dat de Windeekse Groenbuiken je met veel kermisplezier serveerde. Elk item heeft zijn doelpubliek.  Met de molens op het marktplein, konden de kids zich naar hartenlust uitleven. Mooi, die blije kindergezichtjes. De traditie van  de zielmis voor overleden parochianen werd nu ook op de editie 2022 in eer gehouden.
In 2007 was er ook al een ‘hergeboorte’ van Kermis Windeke. Het was daarvoor in Windeke zo akelig stil geworden dat Filip Michiels, Ruben De Gusseme en Pieter Jan Seurinck besloten om een kermiscomité op te richten om Kermis Windeke opnieuw aan te zwengelen. De drie ‘founding fathers’ klonken op het succes van de kermis. Met een grote glimlach op de foto. We schrijven 2022, de Windeekse Groenbuiken met voorzitter Filip Michiels, Rita De Loore, Annelies Parent, Ruben De Gusseme, Anneleen De Vlaminck, Xander De Corte, Hilde Van Den Bulcke, Christina Bergmans en Anneleen Colpaert, hebben nu ook met veel enthousiasme een zesdaags programma uit de hoed getoverd.
Chouchou van Vlaamse schlagerbizz
Kermis Windeke startte op vrijdagavond 1 juli heel sterk met het optreden van de boysband Bobby, de sfeer zat er toen al geweldig in, gillende meisjes die compleet uit de bol gingen.
En dan Christoff, de chouchou van de Vlaamse schlagerbizz. Het marktplein was aardig volgelopen. In een wervelwind van songs maakte Christoff snel duidelijk dat hij een formidabele entertainer en zanger is. Zijn warme stem laat je niet onverschillig. Attitude van bij aanvang en pakken ervaring. Meteen het ene nummer na het andere. De songs rolden prinsheerlijk het marktplein op. Magie
op het marktplein. Christoff heeft meteen het publiek mee, hij geeft de muziekliefhebbers het gevoel dat hij er is voor elk van hen. Vanaf de eerste minuut was het echt genieten. Het publiek houdt van hem. Na afloop van een op en top optreden van Christoff veel lovende kritieken. ‘Christoff, dat is de max’, klinkt het. Hoe hij het klaar speelt? Door gewoon plezier te hebben in wat hij doet. Door de kracht van de overtuiging waarmee hij elk nummer brengt. Het leven als een superster zegt hem niet veel, hij wil de voeling met de gewone fan niet verliezen. Hij heeft alles onder controle. Hij geeft zijn publiek tonnen energie. Als toeschouwer krijg je geen moment om op adem te komen. Christoff veroverde alle harten. Een perfecte avond. Noem een concertzaal of dorpsfeest en Christoff staat er op het podium. Nadien ging met dj Christopher het muziekfeest met dikke ambiance verder. Het feest duurde de hele nacht. Het bier vloeide rijkelijk.
Een vaste waarde op Kermis Windeke, Jan Parent, met zangeressen Annelies en Zippora. Muzikale pareltjes. Jan, Annelies en Zippora (wat een zangeressen) ontpopten zich nog maar eens tot perfecte sfeermakers. De editie 2022 werd op woensdag 6 juli afgesloten met een heus wielerspektakel. Veel wielerliefhebbers volgden het labeur van de nieuwelingen en de dames elite in een aangename kermissfeer. Sportief vermaak, heroïsche duels, een uitgelezen parcours en om de haverklap een klad passerende renners en rensters.
Kermis Windeke valt in de smaak. Natuurlijk zijn de Windeekse Groenbuiken blij dat veel feestgangers blijven afzakken naar Scheldewindeke. Zelfs zeldzame vogels worden gespot. De zorg voor een sterk programma, voor laagdrempeligheid is de basis van het succes.  Een geslaagde editie. (mvdv, foto’s ddl).